Antena Meniu Search
x

Curs valutar

FBI investighează cazul unei femei din armata SUA. Ar fi fost agresată de mai mulţi refugiaţi afgani, în complexul militar din New Mexico

FBI a confirmat că investighează cazul unei femei, soldat american, care a raportat că a fost agresată de un grup de bărbați afgani evacuați la complexul Doña Ana din New Mexico.

de Ovidiu Cojocaru

la 27.09.2021 , 12:34

Femeia ar fi fost agresată de mai mulţi refugiaţi
Femeia ar fi fost agresată de mai mulţi refugiaţi - Shutterstock - foto ilustrativ

"Siguranța și bunăstarea membrilor serviciului nostru sunt primordiale. Am acordat imediat îngrijire, consiliere și sprijin adecvat membrilor serviciului", a declarat într-un comunicat. locotenent-colonelul Allie M. Payne. FBI nu a dezvăluit detalii despre presupusul atac, relatează CBS News. Grupul de lucru pentru evacuații de la Fort Bliss implementează măsuri de securitate suplimentare în urma acuzației, inclusiv iluminarea suplimentară la complexul unde ar fi avut loc asaltul, se arată în comunicat.  La începutul acestei luni, Departamentul Justiției a acuzat doi bărbați afgani găzduiți la Fort McCoy din Wisconsin pentru agresiune și abuz sexual. 

Anchete în urma faptelor comise de refugiaţii afgani

Bahrullah Noori, în vârstă de 20 de ani, a fost acuzat de tentativă de viol. El s-a angajat cu bună știință într-un act sexual cu un băiat minor și a încercat să agreseze sexual un al doilea adolescent, conform documentelor de la Departamentul de Justiție. 

Articolul continuă după reclamă

Un alt suspect, Mohammad Imaad a fost acuzat de agresarea soției sale prin strangularea ei la Fort McCoy din Wisconsin pe 7 septembrie, conform documentelor prezentate de instanţă. Presupusa victimă a supraviețuit incidentului. 

Documentele de acuzare și declarația FBI referitoare la cazul soldatului marchează primele incidente raportate de infracțiuni într-un proces în mare măsură sigur. Operațiunea Allies Welcome din Statele Unite a primit peste 50.000 de solicitanți imigranți speciali și afgani vulnerabili și găzduiește majoritatea acestora la opt locaţii militare americane.

Ovidiu Cojocaru Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » FBI investighează cazul unei femei din armata SUA. Ar fi fost agresată de mai mulţi refugiaţi afgani, în complexul militar din New Mexico