Antena Meniu Search
x

Doi oameni au murit și alți nouă au fost răniți, după ce un tânăr de 28 de ani s-a urcat cu o camionetă pe trotuar, în Canada

Doi oameni au murit și alți nouă au fost răniți după ce o camionetă a ieșit de pe carosabil și a urcat pe un trotuar. Autoritățile investighează acum dacă incidentul a fost provocat cu intenție,  potrivit BBC, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 14.03.2023, 15:15

Doi oameni au murit și alți 11 au fost răniți, după ce un tânăr de 28 de ani s-a urcat cu camionul pe un trotuar
Doi oameni au murit și alți 11 au fost răniți, după ce un tânăr de 28 de ani s-a urcat cu camionul pe un trotuar - Profimedia

Șoferul vehiculului, un localnic în vârstă de 38 de ani, a fost arestat după ce s-a predat la poliție. Anchetatorii încearcă încă să stabilească dacă incidentul a fost un atac deliberat. Acesta are loc la doar o lună după ce doi copii au fost uciși când un șofer de autobuz a intrat cu mașina într-o grădiniță din Montreal. Poliția a considerat că suspectul, Pierre Ny St-Amand, a condus în mod deliberat autobuzul în grădiniță și a fost acuzat de crimă cu premeditare.

Doi oameni au murit și alți 11 au fost răniți

La Amqui, cele două persoane ucise sunt doi bărbați în vârstă de 70 de ani și de 60 de ani. Presa canadiană a relatat că printre răniți se află și copii care sunt tratați la spitalul local. Publicația de știri din Quebec Le Devoir a citat un om de afaceri din Amqui, care a declarat că „Amqui este un loc mic... Aceasta este o tragedie locală". Un martor a spus pentru ziar că a văzut camionul accelerând în timp ce se apropia de pietonii de pe trotuar.

Purtătoarea de cuvânt a poliției din Quebec, Helene St Pierre, a explicat că toate indiciile arată că este vorba de un eveniment izolat.

„Nu mai există niciun pericol în zonă și există un singur suspect", a declarat ea reporterilor.

Premierul Quebecului, Francois Legault, a declarat că incidentul a fost „șocant", în timp ce premierul canadian Justin Trudeau a scris pe Twitter că inima sa este alături de oamenii din Amqui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Doi oameni au murit și alți nouă au fost răniți, după ce un tânăr de 28 de ani s-a urcat cu o camionetă pe trotuar, în Canada