Antena Meniu Search
x

Doi tineri, la un pas de moarte pe o motocicletă furată. Orlando şi-a abandonat cel mai bun prieten la locul accidentului, pe o stradă din Anglia

Orlando şi prietenul lui cel mai bun goneau pe o motocicletă furată, cu 96 de kilometri la oră, dublul vitezei maxime admise în zona respectivă, când s-au izbit de o maşină. Impactul puternic l-a catapultat, pur şi simplu, pe tânărul pasager, care a suferit răni cumplite. Asta nu l-a oprit însă pe Orlando să-l abandoneze pe caldarâm, la locul accidentului.

de Redactia Observator

la 13.08.2022, 12:16

Orlando şi prietenul lui cel mai bun goneau pe o motocicletă furată, când s-au izbit de o maşină
Orlando şi prietenul lui cel mai bun goneau pe o motocicletă furată, când s-au izbit de o maşină - Twitter / Profimedia (scop ilustrativ)

Cei mai buni prieteni, într-o goană nebună pe o motocicletă furată. Inconştienţa i-a costat însă scump: în urma impactului cu un autoturism, pasagerul a suferit răni grave, care l-au lăsat paralizat pentru tot restul vieţii. Acum, Orlando Piasecke dă socoteală pentru cele întâmplate în faţa unui tribunal din Marea Britanie.

Mărturiile tânărului paralizat pe viaţă, în urma accidentului

Potrivit Mirror, cei doi tineri furaseră o motocicletă şi se grăbeau ca să nu fie prinşi. Dar pe o stradă dintr-o zonă rezidenţială, cursa a luat sfârşit. O maşină le-a ieşit în cale, iar viteza mare cu care circulau a făcut imposibilă evitarea impactului. Prietenul lui Orlando a fost aruncat în aer, prăbuşindu-se pe caldarâm sub ochii celuilalt bărbat. Acesta nu a fost impresionat de suferinţa pasagerului şi l-a abandonat acolo, la locul accidentului. Rănile nu i-au fost fatale, dar va rămâne paralizat pe viaţă, spun medicii.

"Am fost în comă câteva săptămâni. Nimeni nu ştia dacă voi supravieţui. Câteva luni mai târziu, încă nu pot să merg şi probabil voi rămâne paralizat pe viaţă", a declarat prietenul rănit, potrivit documentelor judecătoreşti prezentate în instanţă de procurorul Victoria Rose. "Locuiesc împreună cu mama, partenerul ei şi patru rude, iar din cauza dizabilităţii mele trebuie să stau în sufragerie. Fraţii mei sunt nevoiţi să se uite la televizor în bucătărie şi, cu toate că avem o toaletă la parter, nu o pot folosi fără ajutor. Mă duc la baia publică în fiecare zi. Sunt dependent de ceilalţi, o umbră a ceea ce am fost. Sunt rareori fericit, iar familia crede că sufăr de depresie", a adăugat el.

Eliberat pe cauţiune, tânărul care conducea motocicleta nu s-a dezis de rele. A fost prins la scurt timp, sub acuzaţii de trafic de droguri. Fusese fotografiat cu o punguţă suspectă, plină cu un praf alb. "Orlando era prietenul meu cel mai bun. Nu-l învinuiesc pentru accident, am urcat pe motocicletă cu bună ştiinţă. Dar abia apoi am aflat că fusese furată ... Dacă ştiam, nu m-aş fi urcat niciodată. Nu pot să cred că m-a abandonat acolo. Nu mai vreau să-l văd niciodată", povesteşte tânărul rănit. Accidentul s-a petrecut în Ilkeston, Derbyshire, la începutul lunii aprilie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Doi tineri, la un pas de moarte pe o motocicletă furată. Orlando şi-a abandonat cel mai bun prieten la locul accidentului, pe o stradă din Anglia