Antena Meniu Search
x

"E vina mea, nu merita". Un bătrân de 85 de ani și-a măcelărit soția bolnavă de demență, cu ciocanul și dalta, în UK. Povestea din spatele atacului

Crimă înfricoșătoare în UK. Un bătrân de 85 de ani și-a măcelărit soția cu un ciocan și o daltă. Femeia suferea de demență și ar fi fost ucisă de soțul ei, după ce aceasta și-a pierdut cumpătul și l-a atacat, când el a vrut să o ajute. Povestea din spatele crimei macabre arată altfel. O viață plină de dedicare unul față de celălalt și iubire.

de Redactia Observator

la 07.01.2024, 10:50

Un bătrân de 85 de ani și-a ucis soția bolnavă de demență, cu ciocanul și dalta, în UK. Femeia își ieșise din fire când a vrut să o ajute
Un bătrân de 85 de ani și-a ucis soția bolnavă de demență, cu ciocanul și dalta, în UK. Femeia își ieșise din fire când a vrut să o ajute - Essex Police

John Berry, în vârstă de 85 de ani, a recunoscut că și-a ucis soția, Edna, în vârstă de 80 de ani, cu uneltele din garajul lor. Bunicul din Essex a spus că „și-a pierdut cumpătul” cu soția sa după ce aceasta a căzut, apoi „l-a lovit și l-a zgâriat” când a mers să o ajute să se ridice. Ea fusese diagnosticată cu demență cu doi ani în urmă, potrivit Mirror.

După ce și-a ucis soția, bărbatul de 85 de ani a sunat la poliție și le-a spus autorităților ce a făcut. Femeia a fost transportată la spital însă rănile erau mult prea grave iar medicii nu au mai putut decât să constate decesul. Instanța a auzit că în dimineața atacului, bărbatul a sunat la un azil de bătrâni cu două ore înainte de la poliție, după ce și-a atacat soția cu o bâtă, un ciocan și o daltă.

Când polițiștii au ajuns la fața locului, l-au găsit pe bărbat stând în fața casei, în timp ce soția sa zăcea fără viață pe podeaua dormitorului lor. Bărbatul a folosit marginea plată a unui ciocan și o daltă pentru a-i deteriora capul Ednei. 

Și-a ucis soția bolnavă de demență, după ce aceasta și-a ieșit din fire

Pe acelaşi subiect

„Este în totalitate vina mea, ea nu o merita și nu există nicio scuză”, a spus bărbatul.

„Erau pensionați de câțiva ani și el a petrecut mulți ani îngrijindu-se de ea, pe măsură ce demența ei s-a agravat progresiv. Au făcut un pact unul cu celălalt că nu se vor pune unul pe celălalt într-un azil. Suprimăm că, deși greșit, a fost un act de milă și că a fost făcut nu doar pentru a pune capăt suferinței ei, ci și a lui”, a declarat avocata bărbatului.

„Atât tu, cât și Edna ați muncit din greu pentru a întreține familia. Ați fost iubiți amândoi și aceste cuvinte acoperă tragedia acestui caz. Acesta a fost o relație de dragoste și amândoi ați fost devotați unul altuia. Observ că în ziua în care ai ucis-o pe Edna ai fost într-adevăr la farmacie. Toate aceste chestiuni demonstrează dragostea dintre voi doi și devotamentul pe care l-ați avut față de ea și grija ei. Este clar că ați avut grijă de Edna cu nevoile ei zilnice, pe măsură ce starea ei s-a deteriorat progresiv și ai încercat să-i facă viața confortabilă. Vi s-a oferit ajutorul, mai ales în zilele premergătoare crimei. V-ați încăpățânat să refuzați acest lucru, întrebând doar în dimineața uciderii”, a declarat, în mod surprinzător, judecătorul. 

Berry, în vârstă de 85 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață cu un termen minim de zece ani înainte de a fi luat în considerare pentru eliberare condiționată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Mapamond » "E vina mea, nu merita". Un bătrân de 85 de ani și-a măcelărit soția bolnavă de demență, cu ciocanul și dalta, în UK. Povestea din spatele atacului