Antena Meniu Search
x

Foto Familia unei fetiţe, care a murit după ce a fost aspirată de o conductă de evacuare a apei, caută dreptatea în instanţă, în SUA: "Un gol imens ce nu poate fi umplut"

Familia unei copile, care a murit după ce a fost aspirată de o țeavă de irigație, într-un iaz artificial din Washington, a intentat un proces împotriva unei crame care operează în zonă.

de Redactia Observator

la 22.09.2021, 14:48

Danika Ross, în vârstă de 10 ani, s-a înecat în iulie, în iazul din Quincy, despre care familia spune că se află pe o proprietate deținută de Cave B Estate Winery. Potrivit datelor, Danika înota în iazul artificial împreună cu frații săi când a fost aspirată în conducta de irigație. Biroul legistului a concluzionat că fetiţa a murit de asfixiere.

Doi dintre fraţii copilei au asistat neputincioşi la tragedie

Doi dintre frații copilei au asistat la incident și au încercat să ajute, dar nu au putut lupta cu forţa curentului. Familia solicită despăgubiri de la cramă și de la districtul de apă Famigilia. Părinţii susţin că moartea fetei lor a rezultat din neglijența cramei și susține că nu au reușit să plaseze avertismente care să indice pericolele din iaz, conform Daily Mail

''Este dificil să-ți imaginezi moartea copilului tău'', a spus Margarita, mama lui Danika. ''Dar să auzi cum s-a întâmplat de fapt și să te gândești prin ce a trecut ea în ultimele momente ale vieții, îmi face rău.''

Pe acelaşi subiect

Simon Ross, tatăl lui Danika, a declarat pentru KREM că incidentul i-a lăsat pe copiii săi traumatizați și și-a lăsat întreaga familie răpusă de durere. "Este ca un gol imens care nu poate fi umplut", a spus Simon. ''În fiecare zi crezi că ar putea deveni puțin mai ușor, dar nu este așa'', a adăugat Margarita.

Avocatul familiei, Anthony Marsh, a numit incidentul drept ''o moarte ușor de prevenit dacă compania respecta legea și instala rețelele sau senzorii necesari pentru a opri sistemul în cazul unui blocaj ca acesta''. "Această corporație nu a respectat legea și acest eșec a ucis un copil", a spus Marsh într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al companiei acuzate a declarat că moartea fetei nu a avut loc pe terenul lor, ci pe o proprietate din apropiere. Acesta a adăugat că nu pot răspunde la mai multe întrebări din cauza unei anchete în curs. Districtul de apă Famigilia nu a putut fi contactat pentru comentarii. Se așteaptă ca procesul să se judece în vara anului 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Mapamond » Familia unei fetiţe, care a murit după ce a fost aspirată de o conductă de evacuare a apei, caută dreptatea în instanţă, în SUA: "Un gol imens ce nu poate fi umplut"