Antena Meniu Search
x
LIVE

Galerie foto O fetiță de 2 ani şi fratele ei de 3 luni au fost abandonaţi de traficanții de migranți pe malul unui râu din Texas: "Este sfâșietor și frustrant; un act de disperare"

O fetiţă de doi ani şi frăţiorul ei de doar trei luni, au fost găsiți de Agenţii de la Patrula de Frontieră SUA după ce au fost abandonați pe malul râului unui râu din Texas de traficanții de migranți.

De Larisa Andreescu la 21.09.2021, 15:36

Lângă cei doi copii a fost lăsat un bilet

Copila de doar 2 ani şi frăţiorul ei mai mic au fost găsiţi în tufişuri, pe malul râului Rio Grande de lângă Eagle Pass, Texas, în ceea ce agentul local de patrulare numeşte „o descoperire sfâşietoare”. Ofiţerii care patrulau în zona care serveşte ca graniţă între Statele Unite şi Mexic au observat „o culoare neobişnuită pe malul râului”. Au oprit barca şi au descoperit pe iarbă doi copii: o fetiţă îmbrăcată în roz şi galben, cu şireturile de la adidaşi legaţi şi un rucsac lângă ea şi un băieţel aflat într-un scaun auto special pentru bebeluşi. Lângă ei era şi un bilet pe care scria că sunt frați, dar care nu oferea mai multe informații. Potrivit autorităţilor, micuţii nu au necesitat îngrijiri medicale, relatează npr.org.

"Este sfâșietor și frustrant să știi că există copii care sunt abandonați fără remușcări sau îngrijorare pentru viața și bunăstarea lor", a spus Garcia prin Twitter, în timp ce elogia agenții pentru atenția acordată detaliilor care au dus la găsirea şi salvarea acestora.

Într-o postare pe Facebook de la agenţia de patrulare privind abandonul copiilor, multe persoane au descris întâmplarea ca fiind un „act de disperare”.

Pe acelaşi subiect

"Nu sunt sigură de ce sunt abandonaţi, dar fetița aia poartă haine drăguțe, are o poșetă și părul ei este împletit frumos. Bebelușul pare să fie acoperit de soare și legat corect în scaun. Pun pariu că mama era îngrozită să-i părăsească ... Dar este evident că erau iubiți de ea", a scris cineva.

Descoperirea vine la doar 5 zile după ce poliția din Texas a găsit un alt băieţel de 6 ani abandonat în fața unui magazin WalMart. De asemenea, la sfârșitul lunii august, vameşii au salvat două fetițe din Ecuador care au reușit să sune la numărul de urgență 911 după ce au fost abandonate în deșertul din California. În urmă cu câteva luni, pe 30 martie, alte două surori tot din Ecuador au fost aruncate peste zidul de 4 metri din New Mexico şi abandonate. Cele din urmă au fost însă reunite cu familia, locuind acum în zona New York-ului, relatează Daily Mail.

În ciuda eforturilor administrației președintelui Joe Biden de a deschide graniţele pentru a oferi azil politic şi de a împiedica migranţii să rămână în Mexic, părinţii continuă să rişte viaţa copiilor lor şi îi trmit singuri peste graniţa de sud-vest a regiunii SUA-Mexic. Datele CBP publicate în august au arătat că 113.791 de copii neînsoțiți au fost descoperiţi de agenții de frontieră de la 1 octombrie 2001 - începutul anului fiscal 2021. Cifrele au crescut în ultimele trei luni, 18.962 de minori neînsoțiți fiind transportaţi ilegal peste graniță în iulie 2021.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » O fetiță de 2 ani şi fratele ei de 3 luni au fost abandonaţi de traficanții de migranți pe malul unui râu din Texas: "Este sfâșietor și frustrant; un act de disperare"

Breaking News

Austria spune "nein" României în Schengen. Datele Vienei privind imigrația ilegală via România,...

Austria spune "nein" României în Schengen. Datele Vienei privind imigrația ilegală via România, contrazise de FRONTEX