Antena Meniu Search
x

"Fără cuvinte, doar lacrimi". Imagini cutremurătoare cu 1500 de delfini, măcelăriţi sub ochii copiilor din Insulele Feroe. Tradiţia sângeroasă, condamnată de activiştii de mediu

Aproape 1500 de delfini au fost sacrificaţi, în Insulele Faroe din Islanda, în cadrul unui eveniment tradiţional sângeros. Imaginile cumplite, cu mamiferele acvatice ucise sau grav rănite, au fost publicate pe reţelele de socializare de activiştii Sea Shepherd. Un alt aspect îngrijorător al sacrificiului anual e reprezentat de prezenţa copiilor, care asistă la masacru alături de părinţi: "Impactul asupra acestor tinere minți nevinovate poate duce la fel de fel de evenimente catastrofale mai târziu în viață".

de Redactia Observator

la 15.09.2021, 20:02

Vezi și

Localnicii din insulele islandeze Feroe continuă o tradiţie sângeroasă, veche de peste 1000 de ani, care indignează iubitorii de animale şi organizaţiile de mediu. În timpul „grindadrap”, care se traduce prin „uciderea balenelor”, sute de mamifere marine sunt masacrate anual în apele din împrejurimi, chiar sub ochii copiilor. Recent, 1428 de delfini au fost capturaţi şi măcelăriţi, cu ajutorul bărcilor care împiedicau animalele rănite să se îndepărteze, cu ultimele puteri.

Trupurile delfinilor, stivuite pe plajă, oferă un spectacol macabru familiilor care se plimbă pe nisipul însângerat. Organizaţia Sea Shepherd, care militează împotriva acestei "tradiţii" încă din anii 1980, continuă campania insistentă ce are ca scop încetarea violenţelor împotriva animalelor. Directorul general Jeff Hansen a declarat pentru Yahoo News Australia că filmările de anul acesta sunt „cele mai șocante și deranjante” pe care le-a văzut de când s-a alăturat grupului, în 2007. Acesta condamnă faptele "de coşmar" săvârşite de localnici şi îndeamnă comunitatea globală să solicite încetarea vânătorii anuale. „Mă cutremur din adâncul fiinţei când sunt martorul suferinţei de o asemenea cruzime, lipsită de inimă, barbară și prelungită a unor ființe atât de inteligente şi complexe din punct de vedere social”, a mai spus el. Hansen este deosebit de îngrijorat de impactul emoţional al acestor scene asupra copiilor care asistă la vărsarea de sânge. „Nu există cuvinte pe pământ pentru a descrie comportamentul monstruos, dezgustător la care copiii din Insulele Feroe sunt obligaţi să ia parte. (...) Impactul asupra acestor tinere minți nevinovate poate duce la fel de fel de evenimente catastrofale mai târziu în viață", a subliniat Jeff Hansen, revoltat de lipsa de grijă a adulţilor faţă de cei mici şi delfini, deopotrivă.

Insulele Feroe şi prefectura japoneză Taiji sunt ultimele două zone care permit, la nivel global, sacrificarea în masă a delfinilor. Majoritatea localnicilor privesc totul ca pe o manifestare culturală esenţială, în urma căreia îşi asigură o importantă sursă de hrană. Totuşi, militanţii Blue Planet Society susţin că acţiunea e nejustificată în condiţiile în care populaţia insulei nu depăşeşte 50.000 de rezidenți. „Este puțin probabil să poată prelucra carnea a 1428 de delfini”, au scris ei pe rețelele de socializare, comparând mamiferele marine cu simbolicul bizon american. Un utilizator Facebook a comentat, la fel de nemulţumit: "Fără cuvinte, doar lacrimi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » "Fără cuvinte, doar lacrimi". Imagini cutremurătoare cu 1500 de delfini, măcelăriţi sub ochii copiilor din Insulele Feroe. Tradiţia sângeroasă, condamnată de activiştii de mediu