Antena Meniu Search
x

Femeie de 62 de ani care a stat 9 luni în casă de teama Covid, lovită mortal de un camion în prima zi în care a ieşit pe stradă, în UK

O femeie şi-a pierdut viaţa în mod tragic după ce a fost lovită mortal de un camion, în prima zi în care a ieşit din cază, după 9 luni în care s-a temut să-şi părăsească locuinţa pentru a nu se infecta cu virusul Covid-19.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.07.2021, 22:45

Accident
Femeie de 62 de ani care a stat 9 luni în casă de teama Covid, lovită mortal de un camion în prima zi în care a ieşit pe stradă - Shutterstock

Femeia a fost declarată moartă la faţa locului

Sarah Lewis tocmai ce îşi părăsise locuinţa, după 9 luni în care rămăsese în casă de teama Covid. Trecea strada când, într-un moment de distragere în care încerca să îşi lege masca de protecţie pe faţă, nu a văzut camionul venind, pe un drum din Weymouth, Dorset. Şoferul nu a mai avut timp să frâneze şi a fost izbită din plin. A rămas blocată sub vehicul și ulterior, la venirea echipajelor de salvare, a fost declarată moartă la fața locului.

Potrivit anchetei, Sarah Lewis fusese clasificată ca fiind vulnerabilă din punct de vedere clinic în timpul pandemiei, motiv pentru care îşi petrecuse ultimele 9 luni doar în casă. Incidentul teribil a avut loc pe 16 noiembrie, anul trecut, când a ieşit cu scopul de a-şi lăsa maşina la un service auto. La întoarcere, după ce a aşteptat un taxi, a hotărât să treacă strada pe celălalt sens de mers, încercând totodată să îşi desfacă o mască din geantă. Pentru şoferul camionului, Karl Stanton, femeia se afla într-un unghi mort. Nu reuşise să o vadă îndeajuns de repede încât să evite tragedia. Acesta a spus că a oprit radioul, şi-a verificat oglinzile şi drumul din jurul său, dar nu a văzut-o pe Sarah; fusese nevoit să întoarcă cu spatele pentru că pe strada Lynch Lane erau prea multe maşini parcate: "În acea zi pur și simplu nu am putut vedea pe nimeni deloc".

PC Leanne Steedman a spus că, din filmările camerelor de supraveghere, doamna Lewis părea să fie complet distrasă de orice s-ar fi aflat în jurul ei, în timp ce îşi desfăcea masca. Şi PC Kelvin Edge, investigator criminalistic, a adăugat că, într-adevăr, femeia părea să nu fie conştientă de venirea camionului până când nu a fost prea târziu.

Un examen post mortem făcut public recent a constatat că doamna Lewis a murit din cauza multiplelor răni rezultate în urma accidentului. Legistul legist Debbie Rookes a declarat anchetei de la Bournemouth că nu există dovezi potrivit cărora aceasta ar fi încercat să îşi ia viaţa, nefiind conştientă de prezenţa camionului. A transmis de asemenea condoleanţe familiei cafectate în urma tragediei. Potrivit The Sun, legistul a conchis prin a spune că intenţionează să îi scrie secretarului de transport Grant Shapps pentru a-i cere să ia în considerare obligativitatea realizării camerelor retrovizoare pe spatele vehiculelor de mare tonaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Femeie de 62 de ani care a stat 9 luni în casă de teama Covid, lovită mortal de un camion în prima zi în care a ieşit pe stradă, în UK