Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fetiță de 3 ani, rămasă blocată într-o piscină din Noua Zeelandă. Instructorii de înot nu au vrut să o ajute: "Nu e treaba noastră"

Mai mulţi instructori de înot au refuzat să salveze o fetiță de trei ani, blocată între o balustradă dintr-o piscină publică, spunând că „nu era treaba lor” să se ocupe cu astfel de lucruri.

de Redactia Observator

la 17.10.2022 , 10:47

Instructorii de înot nu au vrut să o ajute Fetiță de 3 ani, rămasă blocată într-o piscină din Noua Zeelandă - Profimedia

Familia micuței a spus că membrii personalului SwimWell au refuzat să intervină în timpul incidentului de la Keith Spry Pool din Wellington, Noua Zeelandă. Un prieten de familie a cerut ajutorul instructorilor care se pregăteau de începerea lecțiilor de înot, după ce tatăl s-a chinuit să-și elibereze copilul de trei ani, prins în balustrada din jurul piscinei, dar aceștia au refuzat să ajute, relatează Mirror.

Instructorii au ignorat rugăminţile bărbatului

Potrivit martorilor, instructorii chiar i-ar fi „întors spatele” bărbatului după ce l-au refuzat. Tatăl şi-a eliberat în cele din urmă singur fetiţa, fără ca cineva să intervină. Copilul suferea de anxietate în jurul apei.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, potrivit datelor din anchetă, niciun salvamar nu era la faţa locului la momentul respectiv, deşi instituţia are la dispoziţie atât instructori de înot, cât şi salvamari. 

Consiliul municipal din Wellington a declarat că personalul a fost criticat de conducerea organizației SwimWell în urma incidentului. Acesta a descris incidentul ca fiind „grav” și a criticat răspunsul instructorilor ca fiind „total inacceptabil”.

„Consiliul ia în serios siguranța oamenilor care folosesc facilitățile noastre. Este important ca personalul, instructorii și părinții să joace un rol în menținerea copiilor în siguranță, în timp ce sunt în apă. Salvamarii trebuie să fie proactivi și să mențină legătura cu antrenorii, înotătorii, instructorii  și participanții atunci când este necesar, deoarece pot ajuta în cazul unei situații neprevăzute”, a transmis într-o declarație conducerea bazinului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Mapamond » Fetiță de 3 ani, rămasă blocată într-o piscină din Noua Zeelandă. Instructorii de înot nu au vrut să o ajute: "Nu e treaba noastră"