Antena Meniu Search
x

Fidelitate până la capăt: Un câine din Ucraina și-a așteptat familia printre ruinele casei în care cândva au locuit. A supraviețuit căutând prin gunoaie

Nimic nu se compară cu bucuria unui câine, care își revede stăpânul întorcându-se acasă după o absență lungă. Chiar dacă a fost nevoit să îl abandoneze. Este și cazul lui Belyi, un husky siberian, care a stat cuminte pe ruinele casei distruse de bombardamentele rusești în așteparea oamenilor săi.

de Monica Palade

la 06.07.2022, 15:41

Familia a fost nevoită să fugă din Ucraina la începutul războiului, însă a revenit acasă la patru luni. Surpriza a fost uriașă când membrii familiei au dat peste Belyi, animalul lor de companie în vârstă de 9 ani, care a stat cuminte în același loc așteptându-i. A fost singura veste bună din ce a mai rămas din orașul Hostomel, din nordul Ucrainei.

Și-a așteptat familia în pragul casei

„În mijlocul ororii de a fi vizați de Rusia și a disperării noastre de a pleca, a trebuit să luăm decizia sfâșietoare de a-l lăsa pe Belyi în urmă. Este un miracol că a supraviețuit fără noi. Aștepta cu răbdare de parcă am fi ieșit la magazin și nu am fi fost plecați luni de zile, după ce am fugit pentru a trăi. Plâng când văd ce a mai rămas din orașul nostru acum. Dar faptul că Belyi este în viață se simte ca un dar și ceva pozitiv de care să ne agățăm în timp ce încercăm să ne reconstruim viețile distruse”, a declarat Katerina Titova, în vârstă de 35 de ani, pentru The Sun.

Imaginea cu Katerina Titova fugind de un atac aerian rusesc de mână cu fiica sa de cinci ani, Tajisia, a făcut încojunurl lumii în luna martie. Cele două au scăpat împreună cu soțul ei, Olexandr, în vârstă de 35 de ani, și cu fiul lor, Makar, în vârstă de zece ani. Familia a rămas cu prietenii în Vinnitsia, în centrul-vestul Ucrainei, până când a fost în siguranță să se întoarcă după ce Rusia și-a retras forțele.

Îmbrățișându-l pe Belyi și hrănindu-l cu un biscuit, Katerina Titova a mărturisit: „Întotdeauna am vrut să ne întoarcem. Este casa noastră. Războiul este departe de a se termina, Putin încă ucide ucraineni nevinovați. Dar vom învinge”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Fidelitate până la capăt: Un câine din Ucraina și-a așteptat familia printre ruinele casei în care cândva au locuit. A supraviețuit căutând prin gunoaie