Antena Meniu Search
x

Fotbalist român din Italia, condamnat la 6 ani de închisoare după ce a fost implicat într-un caz de viol. A filmat momentul în care colegii lui profitau de o tânără

Daniel Onescu, un fotbalist român care joacă la echipa italiană de Serie D, Dolomiti Bellunesi, a fost condamnat la șase ani de închisare, după ce a fost implicat într-un caz de viol al unei studente, în 2020, informează corrieredelveneto.corriere.it, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 31.01.2023, 20:56

.A filmat momentul în care colegii lui profitau de o tânără
Fotbalist român din Italia, condamnat la 6 ani de închisoare după ce a fost implicat într-un caz de viol - Profimedia

Onescu şi alţi patru jucători, care evoluau în acea vreme la Virtus Verona, s-au întors de la un meci cu Cesena, în noaptea de 18 spre 19 ianuarie 2020, şi au invitat-o pe tânăra studentă la „un joc de cărţi şi alcool”. Potrivit rechizitoriului, tânăra ar fi băut prea mult pentru a înţelege ce se întâmplă.

Patru dintre jucători aveau să profite de ea pe rând, în timp ce al cincilea coechipier a filmat cu telefoanele mobile. Cinci fotbalişti consideraţi la fel de răspunzători, potrivit judecătorului care i-a condamnat la şase ani de închisoare pe fiecare, pentru  viol în grup. Onescu este singurul care nu a întreţinut relaţii sexuale cu studenta, dar este cel care a filmat cu telefoanele mobile. Ceilalţi patru jucători sunt: Edoardo Merci (23 de ani) ; Gianni Manfrin (29 de ani); Stefano Casarotto (26 de ani) şi Guido Santiago Visentin (23 de ani,).

Victima a spus că a primit inviţaţia pe reţelele de socializare, de la prietenul său din facultate

Totuşi, toţi au fost declaraţi vinovaţi de violenţă sexuală agravată „pentru că a fost săvârşită prin abuzarea condiţiilor de inferioritate fizică şi psihică a persoanei vinovate, în stare de alterare ca urmare a consumului excesiv de substanţe alcoolice”.

Pe acelaşi subiect

Victima a spus că a primit inviţaţia pe reţelele de socializare, de la prietenul său din facultate „în care a avut încredere şi care nu încercase niciodată nimic cu ea”. La acel joc de cărţi cu alcool, participarea trebuia să se facă pe stomacul gol, iar tânăra ar fi băut în total trei beri şi un pahar de gin cu lămâie "poate chiar două", conform publicaţiei citate.

Ea a spus că nu s-a simţit prea bine şi, după un timp, când a realizat ce se întâmplă, le-a cerut celor cinci să se oprească. Avocaţii fotbaliştilor au susţinut că a fost o „seară plăcută” între băieţi, cu tânăra de 20 de ani care ar fi consimţit relaţiile şi nu a fost abuzată în vreun fel. 

Tânăra nu a fost prezentă în sala de judecată, după ce, cu o zi înainte şi-a retras plângerea, deoarece a fost despăgubită de inculpaţi. Avocaţii jucătorilor au anunţat că vor depune apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Fotbalist român din Italia, condamnat la 6 ani de închisoare după ce a fost implicat într-un caz de viol. A filmat momentul în care colegii lui profitau de o tânără