Antena Meniu Search
x

Furie în Italia! Medici, filmaţi în timp ce dansau şi cântau lângă un cadavru proaspăt disecat. Cum se apără profesorul care a organizat cursul

Este furie în Italia după apariţia unui videoclip în care medicii dansează în sala de autopsii lângă cadavrele oamenilor. Momentul a atras o serie de reacţii pe reţelele de socializare, inclusiv din partea altor medici. Profesorul care a desfăşurat atelierul pentru studenţi a spus că totul a durat şapte ore, iar participanţii au avut nevoie de o pauză de la acea tensiune şi concentrare.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 08:45

Vezi și

În înregistrarea devenită virală, medicii şi studenţii cântă şi dansează pe melodia "Gioca Jouer", în fața unui cadavru proaspăt disecat, ale cărui picioare se văd sub cearșaf, la un curs care a avut loc în Malta. În imagini au fost identificaţi profesori de la mai multe universităţi italiene. 

"Videoclipul, distribuit ilegal, a fost realizat în timpul pauzei unui curs de anatomie susţinut în străinătate, pe cadavre donate în scop ştiinţific, absolut separat de contextul profesional medical-legal", a declarat medicul Cristoforo Pomara, profesor de Medicină Legală la Universitatea din Catania. 

"Am lucrat timp de o săptămână la tehnici de disecție foarte dificile, chiar și mai mult de 12 ore pe zi, de dimineață până seara târziu. Aceste eforturi nu pot fi minimalizate din cauza unui videoclip de câteva secunde, care surprinde un moment de relaxare necesar pentru a reduce tensiunea", a mai declarat profesorul

Măsuri împotriva medicilor 

"O atitudine neadecvată", a criticat președintele Federației Naționale a Ordinului Medicilor, Chirurgilor și Dentistilor (Fnomceo), Filippo Anelli. Acesta ameninţă că vor fi luate măsuri disciplinare împotriva cadrelor medicale care au fost identificate în imagini. 

Chiar și Societatea Italiană de Medicină Legală și Asigurări se distanțează de incident: "Comportamentul surprins în videoclip este deplorabil”", a declarat profesorul Francesco Introna, președintele societății, afirmând că autopsiile au „fost întotdeauna caracterizate de cel mai mare respect pentru demnitatea cadavrului și a rudelor”. Introna a ţinut să menţioneze, de asemenea, că respectivul curs nu a fost organizat de Simla, ci a fost „un exercițiu de predare realizat în străinătate”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Furie în Italia! Medici, filmaţi în timp ce dansau şi cântau lângă un cadavru proaspăt disecat. Cum se apără profesorul care a organizat cursul