Antena Meniu Search
x

Video Imagini sfâşietoare: Câinele unei jurnaliste ucise în Mexic stă la uşă în aşteptarea stăpânei sale

Jurnalista Lourdes Maldonado a fost împușcată duminică, după ce i-a spus președintelui mexican că se teme pentru viața ei, relatează CNN. Câinele său încă o așteaptă în afara casei, devenită acum loc al crimei, în speranţa că poate stăpâna lui se va întoarce. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.01.2022, 10:47

În vârstă de 68 de ani, jurnalista cu zeci de ani de experienţă a fost împuşcată duminică în maşina ei, în oraşul Tijuana. Trupul acesteia a fost descoperit de autorități în jurul orei 19.00, ora locală. O anchetă a fost deschisă, relatează presa. În ciuda morții tragice, fidelul ei cățel Chato a fost fotografiat în afara casei din cartierul Santa Fe, stând în pragul ușii și așteptând deznădăjduit întoarcerea stăpânei sale, potrivit Daily Star

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O fotografie a patrupedului a fost postată pe Twitter de o colegă de breaslă, Yolanda Morales, dar şi de mai mulţi vecini înduioşaţi de loialitatea câinelui. 

Pe acelaşi subiect

Lourdes Maldonado, al treilea jurnalist ucis în Mexic, de la începutul anului

Jurnalista îi declarase preşedintelui mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, în urmă cu trei ani, că se teme pentru viaţa ei.  Duminică, guvernatorul Baja California, Marina del Pilar Ávila, a transmis condoleanțe cu privire la moartea lui Lourdes Maldonado pe rețelele de socializare.

„Regret profund uciderea jurnalistei Lourdes Maldonado López, care a avut loc astăzi în municipiul Tijuana”, a scris ea pe Twitter, adăugând: „Orice viaţă este sacră, uciderea lui Lourdes Maldonado este acoperită pentru că jurnaliştii sunt dedicaţi căutării Adevărul. Vreau să-mi exprim durerea faţă de familia lui Lourdes și faţă de jurnaliştii din Baja California, acest atac nu a fost doar împotriva lui Lourdes, ci împotriva întregii noastre societăți. Vom pune toată puterea statului în a face dreptate. Este o durere profundă"

Lourdes Maldonado a fost împușcată duminică, după ce i-a spus președintelui mexican că se teme pentru viața ei

Profimedia

Este al doilea jurnalist ucis în aceeaşi zonă în decurs de o săptămână şi al treilea de la începutul anului, subliniind statutul ţării ca fiind unul dintre cele mai periculoase locuri pentru jurnalişti, în afara zonei de război. În urma ultimei crime, președintele a promis o anchetă completă, precum şi pedepsirea făptaşului.„Ceea ce s-a întâmplat este foarte regretabil”, a spus el, adăugând că anchetatorii urmează să stabilească un motiv și să evalueze eventualele legături cu un conflict de muncă în care a fost implicată femeia.

Jurnalista câştigase un proces important cu doar câteva zile înainte să fie omorâtă

De-a lungul carierei sale, Maldonado López a lucrat la mai multe instituții media mexicane, inclusiv Primer Sistema de Noticias, care este deținut de fostul guvernator de Baja California Jaime Bonilla. Maldonado López a fost implicată într-un conflict de muncă de ani de zile cu PSN și Bonilla, după ce a dat în judecată compania pentru concediere nedreaptă și salarii neplătite, potrivit CNN și CBS News. The L.A. Times relatează că Maldonado López a cerut mai mult de 20.000 de dolari ca despăgubire. 

În 2019, Maldonado López i-a cerut președintelui Mexic Andrés Manuel López Obrador sprijinul său în lupta ei juridică, spunându-i: „Nu pot face nimic fără ajutorul dumneavoastră, domnule președinte”.„Mi-e teamă pentru viața mea”, a exprimat ea în timpul uneia dintre conferințele zilnice de presă ale președintelui la acea vreme.

Cu doar câteva zile înainte de a fi ucisă, Maldonado López a câștigat procesul, iar un judecător a ordonat companiei Bonilla să-i plătească despăgubiri, relatează publicația de știri din Tijuana Zeta.

Într-un videoclip distribuit luni pe reţelele sale de socializare, Bonilla a spus că nu a mai vorbit cu Maldonado López de mulți ani, dar a adăugat că cei doi au o „relație bună”. În ceea ce privește comentariile ei anterioare, Bonilla a spus că nu știe de ce Maldonado López i-a cerut ajutor președintelui. „Nu a existat niciodată o amenințare, nici măcar o ceartă cu ea”, a spus el şi a transmis, de asemenea, condoleanțe familiei jurnalistei, spunând: „De fiecare dată când li se întâmplă ceva jurnaliştilor, doare”.

Lourdes Maldonado a fost împușcată duminică, după ce i-a spus președintelui mexican că se teme pentru viața ei

Getty Images

O sursă care cunoaște cazul a spus că Lourdes a fost înregistrată în programul de protecție al statului pentru jurnaliști, lucru care includea supravegherea casei sale de către agenţi de poliţie. Nu a fost făcut public numele niciunui suspect cu privire la uciderea ei şi nua fost făcută încă nicio arestare. Din 2000 până în 2021, Articolul 19, un grup pentru drepturile omului care luptă pentru a proteja libertatea de exprimare, a înregistrat 145 de ucideri de jurnalişti în Mexic, cu şapte decese doar anul trecut. Doar o parte din infracțiuni au dus la condamnări ale agresorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Imagini sfâşietoare: Câinele unei jurnaliste ucise în Mexic stă la uşă în aşteptarea stăpânei sale