Antena Meniu Search
x

Un jurnalist rus de 35 de ani a murit după ce a căzut de la etajul al cincilea. L-a criticat pe Vladimir Putin și a prezis colapsul Rusiei

Jurnalistul rus, Yegor Prosvirnin, fondatorul unui blog naționalist a fost găsit mort la Moscova după ce a căzut de la etajul cinci al locuinței sale de pe Strada Tverskaya, relatează Novaya Gazeta.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 14:42

Jurnalist rus, mort la 35 de ani după ce a căzut de la etajul al cincilea. L-a criticat pe Vladimir Putin și a prezis colapsul Rusiei
Yegor Prosvirnin - Rețele Sociale

Vestea morții lui Yegor Prosvirnin a fost confirmată de soția sa. Yegor avea 35 de ani și a fondat controversatul blog de dreapta Sputnik și Pogrom, care a susținut anexarea Crimeei și conflictul din estul Ucrainei. Totodată l-a criticat pe Vladimir Putin și a prezis război civil în Rusia. 

Prosvirnin a fost găsit mort pe asfalt, lângă stația de metrou Tverskaya. Era dezbrăcat când a căzut pe geamul locuinței de la etajul al cincilea, potrivit RIA Novosti. Prosvirnin se afla în stare de ebrietate, iar vecinii au auzit țipete din apartamentul său cu puțin timp înainte de incident, conform canalului de Telegram „112”.

Prosvirnin ar fi aruncat „un cuțit și o canistră de gaz” de la fereastră, în timp ce vecinii au auzit „țipete și înjurături” înainte de a cădea, potrivit BBC Rusia.

În iulie 2017, Parchetul General Rus a cerut ca Roskomnadzor ( Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia ) să blocheze „Sputnik și Pogrom” și alte câteva portaluri „naționaliste” pe motiv că fac ”propagandă de ură etnică și religioasă, care creează amenințări la adresa securității publice și încurajează extremismul”. Publicația „Sputnik și Pogrom” a apărut în 2012, acoperă evenimente importante din punct de vedere politic din perspectiva naționaliștilor ruși.

Politicianul rus Roman Yuneman a declarat pentru ziarul Podyom că s-a întâlnit cu jurnalistul în urmă cu două săptămâni și totul părea „normal”. „Am vorbit cu soția lui. Din păcate, așa este. A căzut pe fereastră, e adevărat, nu știu detaliile. L-am văzut acum vreo două săptămâni, arăta normal.”

Yegor Prosvirnin a prezis că Federația Rusă se va prăbuși și l-a criticat puternic pe Vladimir Putin, vorbind de un război civil în Rusia. „Cred că totul se va prăbuși. Nu doar Novorossia se va prăbuși, ci și Federația Rusă.”, a spus el în trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un jurnalist rus de 35 de ani a murit după ce a căzut de la etajul al cincilea. L-a criticat pe Vladimir Putin și a prezis colapsul Rusiei