Antena Meniu Search
x

Influencer cunoscut, arestat 32 de ore pentru o glumă făcută pe YouTube. Poliţia l-a prins pe aeroportul din Caracas

Un youtuber cunoscut a fost arestat timp de 32 de ore pentru că a făcut comentarii despre posibilele efecte ale unui atac terorist asupra unei instituții financiare din Venezuela. El a fost eliberat și a susținut că vorbele sale au fost interpretate greșit.

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 15:23

Oscar Alejandro Pérez, arestat în Venezuela
Oscar Alejandro Pérez, arestat în Venezuela - Instagram

Un youtuber care încarcă videoclipuri de călătorie a fost eliberat după ce a fost reținut timp de 32 de ore. El a fost reținut duminică pe aeroportul din Caracas, potrivit BBC.

Arestat pentru un clip pe YouTube

Procurorul general al Venezuelei, Tarek Saab, a declarat că Oscar Alejandro Pérez a fost arestat din cauza unui videoclip pe care l-a realizat anul trecut. Saab susține că în videoclip, Perez îndeamnă la aruncarea în aer a unei clădiri financiare din Caracas.

În replică, bărbatul care are aproape două milioane de urmăritori a susținut că propoziția la care s-a referit procurorul a fost scoasă din context, relatează Mediafax.

În videoclip, el arată către o clădire înaltă și spune: „Acea clădire luminată din spatele nostru este Turnul Credicard. Detaliu curios: toate serverele pentru cardurile de credit și de debit venezuelene sunt acolo. Dacă ar fi aruncată o bombă în acea clădire, întregul sistem bancar național s-ar prăbuși".

El a insistat că își iubește țara natală și a spus că orice atac asupra unei instituții financiare i-ar dăuna lui și familiei sale. Pérez a fost eliberat cu condiția să se pună la dispoziție procurorilor și instanțelor în cazul în care va fi citat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Influencer cunoscut, arestat 32 de ore pentru o glumă făcută pe YouTube. Poliţia l-a prins pe aeroportul din Caracas