Antena Meniu Search
x

L-a bătut cu un sfeșnic şi i-a îndesat o lumânare pe gât. După 8 ani, criminalul, un tânăr de bani gata, a fost găsit vinovat de moartea prietenului său

O femeie din Marea Britanie a reușit, după 8 ani de la uciderea fiului său, să facă dreptate în numele acestuia. Criminalul, un tânăr aristocrat, a fost din nou condamnat la închisoare pentru omor, dar și pentru viol, scrie The Times.

de Redactia Observator

la 06.06.2022, 09:23

L-a bătut cu un sfeșnic şi i-a îndesat o lumânare pe gât. După 8 ani, criminalul, un tânăr de bani gata, a fost găsit vinovat de moartea prietenului său
L-a bătut cu un sfeșnic şi i-a îndesat o lumânare pe gât. După 8 ani, criminalul, un tânăr de bani gata, a fost găsit vinovat de moartea prietenului său - Profimedia Images / Facebook

Judecătorii elvețieni au restabilit pedeapsa de 12 ani de închisoare împotriva lui Bennet von Vertes pentru crimă și o condamnare separată pentru viol. Von Vertes a ispășit trei ani de închisoare pentru uciderea prietenului său, după ce consumase cocaină și ketamina într-o casă de vacanță de pe lacul Zurich, în 2014. El a susținut că din cauza drogurilor a avut halucinații și a crezut că Alex Morgan, de 23 de ani, era un „extraterestru verde cu urechi lungi” care urma să-l atace. Morgan a fost lovit cu un sfeșnic și înjunghiat cu sticlă, apoi i s-a băgat o lumânare în gât.

„Am câștigat! Vinovat de omor și viol intenționat, 12 ani [n.r. pedeapsa]. A fost nevoie de 7 ani jumate pentru a ajunge aici”, a scris Katja Faber, mama victimei, pe rețelele sociale, după aflarea sentinței.

Von Vertes, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat inițial la 12 ani de închisoare după ce a fost condamnat în 2017 pentru omor. El a fost găsit vinovat și de agresiune sexuală, după ce a violat o femeie într-un hotel din Londra cu două luni înainte de crimă. În 2019, după ce trei judecători au hotărât că nu era conștient în momentul în care a comis crima, pedeapsa i-a fost redusă la trei ani.

 „Vertes este un ucigaș și un violator. Sunt încântată și fericită că în sfârșit s-a făcut dreptate. Sunt extrem de ușurată că să întoarce la închisoare. A trebuit să lupt pentru a se face dreptate. Am fost avocat și știu că oamenii cu mai mulți bani obțin sentinței mai bune”, a mai declarat mama victimei.

Pe acelaşi subiect

Crima, comisă în 2014

Bennet von Vertes este fiul unui aristocrat german de origine maghiară. Alex Morgan, care avea o diplomă în afaceri, l-a cunoscut pe cel acre avea să-i devină călău la școală.

În timp ce se afla într-o vacanță la schi cu mama sa, Morgan a mers să-și viziteze prietenul, pe 30 decembrie 2014. Ambii tineri au consumat alcool, însă Bennet von Vertes consumase și droguri extrem de puternice. Atacul ar fi survenit după o ceartă legată de muzică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » L-a bătut cu un sfeșnic şi i-a îndesat o lumânare pe gât. După 8 ani, criminalul, un tânăr de bani gata, a fost găsit vinovat de moartea prietenului său