Antena Meniu Search
x

La doar 13 ani aduce bucurie copiilor bolnavi care nu pot fi acasă cu familia de sărbători. Cum a reuşit o fetiţă să doneze peste 2000 de ouă de ciocolată

O tânără de 13 ani din Irlanda a dăruit peste 2.000 de ouă de ciocolată de Paşte copiilor de la Spitalul de Copii Royal Victoria, pe care le-a strâns alături de familia ei, relatează Mirror.

de Aura Trif

la 10.04.2023, 20:04

O fata de 13 ani donează mii de ouă de ciocolată copiilor bolnavi care petrec Paștele în spital
O fata de 13 ani donează mii de ouă de ciocolată copiilor bolnavi care petrec Paștele în spital - Profimedia

Jasmine Parker a început tradiţia cu donatul dulciurilor de Paşte în 2016. „Totul a început într-un supermarket când m-a întrebat dacă copiii bolnavi vor primi ouă, iar acum am livrat peste 2.000 de ouă. Suntem cu adevărat mândri de ea, este un lucru uimitor de realizat la o vârstă atât de fragedă. Înseamnă totul pentru copiii pe care îi vizităm”, a spus mama fetei, Maggie Parker. 

Mai târziu, Maggie a postat iniţiativa pe reţelele sociale, la cererea fiicei sale, cerând orice donații prietenilor pe care le-ar putea duce la spitalul local. „În câteva ore deja veneau oameni la ușă cu ouă de ciocolată. Nu mi-a venit să cred. A fost atât de mult sprijin imediat. Când tatăl lui Jessica a venit acasă de la serviciu, a fost șocat să vadă cel puțin 100 de ouă”, a adăugat Maggie Parker. 

O zi mai târziu, Maggie și soțul ei, Jay Parker, în vârstă de 35 de ani și-au dus fiica la Spitalul pentru copii Royal Victoria și au oferit ouăle asistentelor medicale : „Le-am dat ouăle asistentelor, iar ele au fost atât de șocate. Suntem trişti că nu vedem reacțiile copiilor, dar asistentele erau foarte bucuroase”.

Până în prezent tânăra a donat peste 4.200 de ouă

Pe acelaşi subiect

În primul an de donație, ea a donat doar 100 de ouă. În 2017, familia a strâns peste 200 de ouă și apoi 400 în 2018.

În 2019, tatăl și-a oferit camioneta pentru transport după ce a colectat 700 de ouă prin donații și strângeri de fonduri. În 2020, tradiția caritabilă a fost suspendată din cauza pandemiei de Covid-19, dar Jasmine și familia ei au reușit totuși să strângă 300 de lire sterline pentru spitalul de copii printr-o tombolă și au livrat 200 de ouă.

Mama ei a explicat: „A fost puțin, dar tot a ajutat. Cu ajutorul școlii, am organizat o tombolă. Jasminei îi place să facă ceva diferit pentru a ajuta”. În 2021, Jasmine, a reușit să colecteze și să livreze 800 de ouă. Dornică să-și bată recordul, în 2022, familia și-a promovat intens eforturile online. Ei au reușit să adune 1.618 ouă de Paște, care au fost livrate în aproape fiecare spital de copii din Irlanda de Nord.

În 2023 au doborât recordul de 2.000 de ouă donate

„Anul acesta suntem pregătiți pentru un adevărat atac de ouă. Am vrut să ne asigurăm că fiecare copil din spital are un ou anul acesta. Avem o dubiță și două mașini pregătite pentru transport. Sunt atât de mândră de Jasmine, că în fiecare an e încă atât de dornică să ajute, Iepurașul nostru irlandez de Paște”, a spus mama fetei.

Jasmine Parker: "Paștele este pentru toată lumea. Fiecare copil ar trebui să se bucure de el. Vreau să continui să fac asta în fiecare an."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » La doar 13 ani aduce bucurie copiilor bolnavi care nu pot fi acasă cu familia de sărbători. Cum a reuşit o fetiţă să doneze peste 2000 de ouă de ciocolată