Antena Meniu Search
x

Video La doar 13 ani, pune pe jar poliţia germană de zile întregi. Cum a reuşit un copil să fure bolidul bunicului şi să păcălească agenţii de 8 ori

Un copil de doar 13 ani din Brandenburg, Germania a furat maşina bunicului său din faţa casei şi a gonit cu viteză pe autostradă. Poliţia îl caută de trei zile, băiatul scăpând de câteva ori ca prin urechile acului de agenţii de poliţie. Nu se cunoaşte motivul tânărului, nici câtă benzină mai are în rezervor.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 20:13

Vezi și

Tânărul își vizita bunicul în Glienicke/Nordbahn. Însă, duminică după-amiază, a luat neobservat cheia mașinii din fața casei. S-a urcat în mașină și a plecat. Direcţia este necunoscută. Martorii au văzut Mercedes-ul cu tânărul șofer puțin mai târziu în centrul orașului Glienicke/Nordbahn. După aceea, urma lui s-a pierdut, relatează publicaţia germană Bild.

Potrivit poliției, băiatul este acum „dispărut oficial”. El provine dintr-un mediu familial „nu complet neproblematic”. Un centru de ajutor pentru tineri are custodia lui.

Poliţiştii nu au putut ţine pasul cu viteza băiatului

Mașina furată este un Mercedes E 350 negru din 2012 cu cutie automată. Luni seara, tânărul de 13 ani circula pe autostrada A24 în direcția Berlin și a fost observat de o patrulă de poliție. Întrucât băiatul și mașina sunt căutați, oficialii au vrut să-l scoată din circulație.

Pe acelaşi subiect

„Colegii s-au așezat în fața Mercedes-ului cu lumini albastre clipind și i-au rugat pe copilul de la volan să-i urmeze. Au vrut să-l oprească în zona de odihnă Linumer Bruch dintre Kremmen și Fehrbellin”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. Dar în momentul în care polițiștii și-au tras mașina de patrulare în parcare, băiatul a pus piciorul jos pe acceleraţie și a mers în viteză pe autostradă. Purtătorul de cuvânt: „Colegii nu l-au mai putut umări”. Într-un limbaj simplu: mașina de patrulare nu a putut ține pasul cu viteza copilului.

A reuşit să scape de 8 ori şi nu se cunoaşte motivul furtului

Nu este încă clar încotro se îndrepta tânărul de 13 ani și care ar putea fi destinația lui. A scăpat deja de opt ori și a dispărut de zile întregi. De asemenea, este cunoscut polițiștilor pentru diverse infracțiuni, până acum fără urmări pentru el. Fugarul este un copil și nu este responsabil penal. Un anchetator a declarat pentru BILD: „Băiatul nu mai arată ca un copil. Este neobișnuit de înalt pentru vârsta lui și arată mai în vârstă decât este în realitate”.

Când bunicul a observat că nepotul și mașina au dispărut, a raportat totul tatălui vitreg al băiatului, care a sunat la poliție. „Deocamdată nu avem nicio indicație despre locul în care se află”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției. Fugarul nu s-a prezentat încă la centrul său de ajutor.

Nu se știe dacă Mercedes-ul avea rezervorul plin de combustibil. Speranța poliției: „Băiatul ar putea rămâne fără benzină la un moment dat”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » La doar 13 ani, pune pe jar poliţia germană de zile întregi. Cum a reuşit un copil să fure bolidul bunicului şi să păcălească agenţii de 8 ori