Antena Meniu Search
x

Video Prima reacţie a marinarului naufragiat pe ocean alături de câinele lui, după ce a ajuns pe uscat: "Nu credeam că voi reuși"

Un marinar australian care a petrecut luni de zile în derivă în Oceanul Pacific alături de câinele său a împărtăşit povestea sa remarcabilă despre cum a supravieţuit cu pește crud și apă de ploaie, după ce a ajuns în sfârșit înapoi în siguranță pe uscat.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 17:57

Vezi și

Timothy Lyndsay Shaddock, în vârstă de 54 de ani, și tovarășul său canin Bella, au fost salvați după trei luni pe mare de un trauler mexican pentru ton, care s-a întâmplat să descopere nava defectă în vastul celui mai mare ocean din lume, relatează CNN.

„Mă simt bine. Mă simt mult mai bine decât eram, vă spun”, a declarat Shaddock, la o conferință de presă, după ce a ajuns la uscat în portul Manzanillo. „Căpitanului și companiei de pescuit care mi-au salvat viața, sunt atât de recunoscător. Sunt în viață și nu credeam că voi reuși”, a spus el.

Shaddock, care s-a descris ca o persoană liniștită, care iubește să fie singur pe ocean, a spus că odiseea sa a început în luna mai, când el și Bella, un câine vagabond pe care l-a luat în timp ce călătorea prin Mexic, au pornit într-o lungă expediție de pescuit din Golful California.

Bărbatul a mâncat peşte crud şi a băut apă de ploaie

Pe acelaşi subiect

Destinația lor finală a fost Polinezia Franceză – o călătorie de 6.000 de kilometri. Dar micul său catamaran „Aloha Toa” a fost avariat de o furtună câteva săptămâni mai târziu, lăsându-i pe Shaddock și Bella plutind într-un ocean aspru și imprevizibil, cu puține speranțe de salvare.

Shaddock a spus că „a pescuit mult” și a mâncat „mult sushi cu ton” pentru a se întreține pe sine și pe Bella, dar a spus că sănătatea lui a luat o întorsătură proastă după ce a întâlnit furtuna.

Cei doi au fost observați în cele din urmă în Oceanul Pacific de Est la aproape 2.000 de km, potrivit Grupomar, compania care deține barca cu ton. Echipajul ambarcațiunii, condus de căpitanul Óscar Meza Oregón, i-a oferit Shaddock asistență medicală, hidratare și hrană.

"Mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a pus în calea unui om care ar fi putut muriEste o zi de fericire pentru că am ajuns într-o aventură pentru a salva un aventurier care a avut mult mai multe probleme decât noi",  a declarat reporterilor Antonio Suarez, proprietarul Grupomar.

Câinele său Bella i-a fost alături mereu

Shaddock a lăudat-o pe Bella pentru că i-a oferit compania atât de necesară și a explicat cum cei doi s-au întâlnit întâmplător. „Bella m-a găsit într-un fel în mijlocul Mexicului, este mexicană, este spiritul din mijlocul țării. Și ea nu m-a lăsat să plec. Am încercat să-i găsesc o casă poate de trei ori și ea a continuat să mă urmărească pe apă”, și-a amintit el.

Părând oarecum amețit și vizibil slăbit, cu o barbă mare și părul dezordonat, Shaddock a spus că „va fi mereu în apă”, în ciuda evadării sale recente. „Nu știu cât de departe voi fi din nou în ocean, știi, dar cred că pur și simplu iubesc natura”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Prima reacţie a marinarului naufragiat pe ocean alături de câinele lui, după ce a ajuns pe uscat: "Nu credeam că voi reuși"