Antena Meniu Search
x

Lacrimi de durere la înmormântarea unui copil de 14 ani, ucis în timp ce încerca să fugă din Ucraina. Povestea lui Elisei, unul dintre sutele de copii ucişi în război

Au curs lacrimi de durere în satul Peremoha din Ucraina. O comunitate împrăşiată de război s-a reunit în jurul unui sicriu pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Elisei Ryabukon, una dintre victimele atacului, care ar fi împlinit luna viitoare 14 ani.

de Redactia Observator

la 19.04.2022, 16:33

La puțin peste o lună după ce a fost ucis în atacurile soldaților ruși, familia, prietenii, vecinii și colegii s-au adunat la o biserică din orașul Brovary, în estul Kievului, pentru a-și lua rămas bun de la Elisei, scrie BBC.

Toţişi-au adus aminte de el ca fiind un copil cinstit, umil şi de ajutor, un băiat căruia nu-i plăceau certurile şi care a refuzat în trecut să practice sporturi agresive. 

Elisei, unul dintre sutele de copii ucişi în război

Împreună cu mama lui, Inna, şi fratele mai mic, Elisei a rămas blocat în satul Peremoha în momentul în care a început războiul. "Pe 11 martie, rușii ne-au dat permisiunea să plecăm. Ne-au făcut chiar un semn de rămas bun și ne-au urat noroc. Apoi, când traversam un câmp, au început să tragă în noi din toate direcțiile", a spus Inna.

În convoiul de vehicule care evacuau se aflau cinci mașini. În a doua mașină se afla Elisei, nimeni din autoturism nu a supraviețuit. "M-am târât prin câmp și l-am salvat pe fiul meu de trei ani, târându-l de gluga jachetei lui. Faptul că oricare dintre noi a ieșit în viață a fost pur noroc. Vreau ca lumea să știe despre crimele Rusiei. Vreau ca fiecare victimă să fie numărată. Vreau ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru oamenii, copiii și femeile pe care i-au ucis pe pământul nostru", a spus mama băiatului.

Elisei se numără printre cei peste două sute de copii despre care se știe că au fost uciși până acum în Ucraina, potrivit guvernului țării. Alte sute au fost rănite. Spitalul Ohmatdyt a primit zeci de copii răniți în lupte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Lacrimi de durere la înmormântarea unui copil de 14 ani, ucis în timp ce încerca să fugă din Ucraina. Povestea lui Elisei, unul dintre sutele de copii ucişi în război