Antena Meniu Search
x

Curs valutar

„Mă doare capul puternic”. O elevă de 12 ani a murit la trei zile, după ce s-a prăbuşit la o şcoală din Italia

La trei zile după ce s-a prăbuşit la o şcoală din Prato, o elevă de 12 ani din Italia a murit din cauza unei hemoragii cerebrale, la un spital de pediatrie din Florenţa.

de Monica Palade

la 21.12.2021 , 14:30

„Mă doare capul puternic”. O elevă de 12 ani a murit la trei zile, după ce s-a prăbuşit la o şcoală din Italia - Shutterstock

Totul a început vineri cu o durere de cap ascuţită şi bruscă. „Am o durere puternică de cap”, a apucat să spună copila colegilor de clasă, înainte ca ora de sport să înceapă. S-a prăbuşit în clasă şi a leşinat.

Salvatorii au sosit imediat la faţa locului, iar fata a fost transportată cu elicopterul la Spitalul de pediatrie Meyer din Florenţa. A fost internată timp de trei zile la Terapie Intensivă, iar luni seara, în jurul orei 20.00, s-a stins din viaţă, cel mai probabil din cauza unei hemoragii cerebrale.

A murit la trei zile după ce a leşinat

Articolul continuă după reclamă

Fata, de origine chineză, era elevă în clasa a VIII-a la o şcoală din Prato. Alarma a fost declanșată, vineri dimineaţa, în jurul orei nouă, când copila le-a spus colegilor, în timp ce aştepta să înceapă ora de sport: „Am un durere puternică de cap”, după care a leşinat.

Profesorul de sport a încercat să efectueze manevre de resuscitare, în timp ce se afla în legătură telefonică cu centrul de prim ajutor în așteptarea ambulanței. Medicul de urgenţă, care a intervenit la câteva minute după apelul profesorului, și-ar fi dat seama imediat de gravitatea stării copilului de 12 ani. Acesta a cerut intervenţia elicopterului, care a aterizat într-o parcare din apropierea școlii pentru a transporta copilul la spitalul din Florenţa. Medicii nu au operat-o pe fetiță deoarece starea ei era extrem de delicată și pierduse foarte mult sânge.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Mapamond » „Mă doare capul puternic”. O elevă de 12 ani a murit la trei zile, după ce s-a prăbuşit la o şcoală din Italia