Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O fetiţă de 11 ani a murit lângă şcoală, după ora de sport, în apropiere de Paşcani. Colegii săi au fost martori la tragedie

O fetiţă de 11 ani a murit lângă şcoală, în comuna ieşeană Butea, în apropiere de Paşcani, după ce a ieşit de la ora de sport.

de Monica Palade

la 15.12.2021 , 13:22

Fata părăsise sala de antrenament, care se află la 500 de metri de şcoală şi se întorcea în clasă ca să îşi ia ghiozdanul şi să plece acasă, când s-a prăbuşit din senin chiar în faţa colegilor săi, care au privit neputincioşi tragedia.

La fața locului au fost direcționate echipaje de la SMURD Târgu Frumos și Serviciul de Ambulanță Pașcani cu medic. Incidentul a avut loc în jurul orei 13 şi din păcate medicii nu au mai putut face nimic pentru copilă decât să constate decesul.

A murit după ora de sport

Vezi și

Eleva nu era grasă, nu avea vreo malformaţie şi nici nu era în evidenţă cu vreo problemă de sănătate, informează reporterul Observator Clara Mihociu. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, iar o autopsie urmează să stabilească adevărata cauză a morţii. 

„La data de 14 decembrie, am fost sesizați despre faptul că o minoră din comuna Butea a leșinat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificată minora, ulterior fiind constatat decesul acesteia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, se arată într-un comunicat IPJ Iași.

Şi Inspectoratul Școlar Județean Iași a transmis un mesaj după moartea copilei. „Astăzi, la finalul programului școlar, unui copil, elev al Școlii Gimnaziale Butea, i s-a făcut rău, în vecinătatea unității de învățământ. Profesorii și conducerea școlii au sunat la 112 . În jurul orei 15.00, echipajul ambulanței care s-a deplasat la Butea a constatat decesul elevei.În acest moment, instituțiile abilitate analizează împrejurările în care s-a produs acest eveniment tragic. Inspectoratul Școlar Județean Iași transmite condoleanțe familiei pentru pierderea suferită".

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » O fetiţă de 11 ani a murit lângă şcoală, după ora de sport, în apropiere de Paşcani. Colegii săi au fost martori la tragedie