Antena Meniu Search
x

"Mă gândesc la asta zi și noapte." Amenda uriașă primită de o bătrână prinsă cu un sandviș de pui în geantă de vameșii australieni

Viața unei femei de 77 de ani din Noua Zeelandă a fost dată peste cap de un banal sandviș cu pui și salată. Mai exact, din cauza acestuia ea trebuie să plătească o amendă de câteva mii de dolari, toată pensia sa și a soțului său, din cauza acestui preparat care a încălcat regulile impuse de Australia la intrarea în țară, transmite The Mirror.

de Adrian Popovici

la 21.11.2023, 16:42

Sandviș cu pui, imagine cu scop ilustrativ
O femeie din Noua Zeelandă a plătit o amendă de 3.300 de dolari din cauza unui sandviș uitat în geantă - Shutterstock

June Armstrong, în vârstă de 77 de ani, din Noua Zeelandă, și-a cumpărat de pe aeroportul Christchurch o brioșă și un sandviș cu pui. După ce a mâncat prăjitura, a uitat complet de sandviș, care era împachetat, și l-a lăsat în geantă, crezând că îl va mânca în timpul zborului de trei ore către Australia.

În timpul zborului, femeia a ațipit și nu a mai apucat să mănânce sandvișul și chiar a uitat de existența sa. Din nefericire, a aflat îl mai avea în geantă în cel mai nefericit moment posibil, în timpul unui control al vameșilor australieni, renumiți pentru strictețea de care dau dovadă atunci când vine vorba de aplicare legilor legate de introducerea de preparate și produse alimentare interzise în țara lor.

La aeroport a izbucnit în lacrimi după ce a primit o amendă de câteva mii de dolari. Ea le-a explicat jurnaliștilor de la New Zealand Herald: "Am început să plâng ... 3.300 de dolari pentru un mic sandviș!?"

Femeia încearcă să conteste amenda primită pentru sandvișul cu pui

Pe acelaşi subiect

June Armstrong de 77 de ani a încercat să conteste amenda primită de două ori dar, din nefericire, a primit doar răspunsuri automate din partea autorităților. Pentru ca problemele ei cu legea să nu se agraveze, femeia a decis în cele din urmă să plătească cei 3.300 de dolari.

"Soțul meu a continuat să spună că ar trebui să plătesc". I-am spus: "Este cât pensia noastră, nu ne putem permite asta". June spune că încă încearcă să conteste amenda și le-a explicat jurnaliștilor că acel banal sandviș cu pui i-a dat viața peste cap și i-a afectat profund sănătatea fizică și mentală.

În cererea ei către Departamentul Australian de Agricultură, Pescuit și Silvicultură, June Armstrong a scris: "Mă gândesc la asta zi și noapte, acum sunt pe pastile de dormit. Sunt consumată de cât de mare a fost această amendă și cât de mult ne va afecta viața."

Oficialii australieni nu au răspuns încă la solicitările ei și ea spune că se resemnează cu faptul că această amendă nu va fi anulată. În schimb, ea speră că experiența ei îi va ajuta pe alții să nu facă aceleași greșeli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » "Mă gândesc la asta zi și noapte." Amenda uriașă primită de o bătrână prinsă cu un sandviș de pui în geantă de vameșii australieni