Antena Meniu Search
x

Turistul care a furat "o bucată de insulă": avea 41 kg de pietre în maşină, deşi în Sardinia rocile sunt protejate prin lege. Amenda ajunge la 3.000 €

​În Sardinia, nisipul e protejat prin lege de mai bine de şase ani, iar să iei nisip, pietriş, scoici ori roci micuţe fără permisiune se pedepseşte cu amenzi între 500 şi 3.000 de euro. Cu toate acestea, un turist francez a riscat totul şi a încărcat portbagajul maşinii cu nu mai puţin de 41 de kilograme de pietre adunate de pe plajă. N-a ajuns prea departe şi a fost prins, relatează skai.gr.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 14:50

Vezi și

Pentru un turist francez din Sardinia, măsurile luate de autorităţile italiene pentru a-i preveni pe oameni să fure rocile şi scoicile de pe jos nu au însemnat nimic. A sfidat regula şi a încărcat portbagajul maşinii cu 41 de kilograme de pietre adunate de pe plajă. 

Prins cu 41 kg de pietricele furate

Nu a reuşit, însă, să ajungă prea departe cu "marfa". La îmbarcarea pe feribotul ce duce din Porto Torres în Nisa, bărbatul a fost oprit de ofiţerii vamali. "Avea în portbagaj 41 de kilograme de pietre de pe plaja Labianou, care au fost confiscate şi vor fi aduse la locul lor", au declarat autorităţile locale.

Sardinia este celebră pentru plajele sale cu nisip alb, considerat preţios de autorităţi. Astfel, din 2017 e în vigoare o lege menită să protejeze plajele de turiştii care adună pietricele şi scoici drept suvenir. Iar amenzile nu sunt deloc de neglijat: pornesc de la 500 de euro şi pot ajunge la 3.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Turistul care a furat "o bucată de insulă": avea 41 kg de pietre în maşină, deşi în Sardinia rocile sunt protejate prin lege. Amenda ajunge la 3.000 €