Antena Meniu Search
x

"Dacă ei cred că sunt un idiot, se înșală". Italian de 72 de ani, amendat cu peste 800 de euro după ce a asfaltat de unul singur o groapă din mijlocul drumului

Un pensionar din Italia a asfaltat de unul singur o groapă de pe o trecere de pietoni, după ce s-a săturat să aștepte ca primăria să o facă. Pentru acest gest, bărbatul a fost amendat cu 882 de euro și este hotărât să meargă în instanță pentru a se face dreptate.

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 13:46

Claudio Trenta, în vârstă de 72 de ani, a decis să umple o gaură de pe o trecere de pietoni cu bitum rece din micul oraș Barlassina din Lombardia, nordul Italiei, furios că primăria nu ia atitudine. Furia a fost și mai mare după ce bărbatul s-a trezit acasă cu o amendă de 882 de euro, pentru că a reparat drumul fără acord, relatează Mirror.

Claudio este hotărât să conteste amenda primită în instanță, deoarece crede că autoritățile au dat dovadă de neglijență și nu au reparat gaura de 30 de centimetri. Amenda primită de bărbat a dus la o dezbatere pe scară largă în Italia cu privire la starea drumurilor din țară. Un politician italian a declarat că bărbatului ar trebui să „i se mulțumească” pentru eforturile sale.

Bărbatul a primit amendă și i s-a spus să facă groapa așa cum era înainte

Claudio a postat pe Faceboom o fotografie cu amenta primită de la poliție, în care scria că  a încălcat codul rutier. Bătrânul de 72 de ani a primit, de asemenea, ordin să restabilească drumul la modul în care era anterior.

Pe acelaşi subiect

Dacă ei cred că sunt un idiot, se înșală. M-au provocat, așa că acum depun o contraplângere împotriva consiliului pentru neglijență”, a spus el pentru Corriere della Sera.

Claudio susține că a raportat groapa de mai multe ori în ultimele luni fără a fi luată nicio măsură. După ce s-a hotărât să umple groapa el însuși și să explice ce a făcut pe un grup comunității locale pe Facebook, i s-a dat amendă. Claudio a primit mult sprijin, inclusiv de la Vittorio Sgarbi, un subsecretar la Ministerul Culturii.

Pe lângă regulile de circulație, există și bunul simț. Bunul simț ar fi determinat poliția municipală să-i fi mulțumit acestui domn”, a spus Vittorio Sgarbi

Mulți utilizatori de rețele sociale l-au susținut pe Claudio. El a spus că nu va renunța la lupta pentru că vrea ca amenda să fie anulată.

"Nu sunt obișnuit cu toată această publicitate. Voi lupta până la capăt pentru a fi anulată această amendă, deoarece, în opinia mea, este o nedreptate. De ce să mă amendez pe mine în loc de cei care știau de problemă și nu au intervenit?”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » "Dacă ei cred că sunt un idiot, se înșală". Italian de 72 de ani, amendat cu peste 800 de euro după ce a asfaltat de unul singur o groapă din mijlocul drumului