Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Mami, sunt în flăcări. Pentru mine s-a terminat, nu contează am fost foarte fericită". Ultimele cuvinte ale unei tinere, care a murit într-un incendiu, în Franța

Ultimele 50 de minute din viață și le-a petrecut la telefon cu mama sa. A vrut să știe că o iubește și că a fost fericită. A știut că nu mai poate fi salvată și gândul și vocea celei mai dragi ființe i-a făcut sfârșitul mai ușor.

de Monica Palade

la 15.02.2023, 23:35

Pe 5 februarie 2019, un incendiu uriaș cuprindea un bloc din strada Erlanger, arondismentul 16 din Paris. 10 morți și 90 de răniți. O dispută dintre vecini a dus la tragedia pariziană. Principalul suspect suferea de probleme psihice. La patru ani de la tragedie, a început procesul, care ar urma să facă lumină în acest caz dramatic.

"Mami, sunt în flăcări, sunt în flăcări”

Printre victime s-a numărat și Adèle Gorgatchev, 32 ani. Ultimele 50 de minute din viață și le-a petrecut la telefon cu mama ei, Pascale, în timp ce îi aștepta pe salvatori. „La final, mi-a spus că este în flăcări. Mi-a spus că am fost o mamă minunată și am știut că este finalul”, a povestit mama tinerei.

Pe 14 februarie, la Curtea de jurați din Paris, un pompier, care a fost martor, a povestit în fața magistraților ultimele minute din viața fetei, în timp ce încerca să ajungă la ea să o salveze. Aflată pe balcon și la telefon cu mama sa, Adèle Gorgatchev i-a povestit că flăcările sunt pe punctul să ajungă în apartamentul său. „Explodează toate ferestrele”, spunea tânăra aflată la etajul 8, potrivit Yahoo France.

Pompierii au sfătuit-o să rămână pe balcon. "Rămâneți pe balcon, rămâneți pe balcon și protejați-vă cu un cearșaf, îi strigă salvatorul. Doamnă, protejați-vă cu un cearșaf. Protejați-vă fața cu pătura”. Degeaba însă. Fata știe că este sfârșitul pentru ea. „Acolo o să mor, o să mor, e foc, sunt blocată”, declara Adèle.

Încă la telefon cu mama sa, fata a vrut să își ia rămas bun așa cum trebuie. Să nu uite să îi spună tot ce nu a apucat să îi spună atunci când era în viață. „Îmi pare rău pentru tine mamă, s-a terminat pentru mine, nu contează mami, am fost foarte fericită. Nu contează mami , am trăit ceea ce mi-am dorit să trăiesc...”. Conștientă că sunt ultimele clipe, tânăra nu mai știe ce să facă. „Mami, trebuie să vină după mine acum, că o să mor, mami, sunt în flăcări, sunt în flăcări.” Și vecinii tinerei își amintesc de această imagine dramatică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » "Mami, sunt în flăcări. Pentru mine s-a terminat, nu contează am fost foarte fericită". Ultimele cuvinte ale unei tinere, care a murit într-un incendiu, în Franța