Antena Meniu Search
x

Moarte învăluită în mister: Două surori din India, găsite spânzurate de copac, după ce ar fi fost răpite şi violate de mai mulţi bărbaţi

Două surori adolescente au fost găsite spânzurate de un copac, în statul indian Uttar Pradesh, într-un caz suspectat de răpire și viol. Poliția a spus că cadavrele au fost găsite miercuri după-amiază în districtul Lakhimpur. Oamenii legii au început o anchetă complexă, după ce familia a susținut că fetele au fost răpite și violate.

de Redactia Observator

la 15.09.2022, 13:44

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Șase bărbați au fost arestați de atunci sub acuzația de viol. Cadavrele au fost trimise pentru o examinare post-mortem, a spus poliția. Fetele, ambele sub 18 ani, aparțineau castei dalit, aflate la baza unei ierarhii hinduse.

Surorile minore au fost găsite spânzurate de copac, după ce ar fi fost răpite şi violate

Cazul a declanșat proteste din partea localnicilor și a partidelor de opoziție. Presa locală a relatat că mama fetelor a afirmat că perechea a fost luată de bărbați pe motociclete. De asemenea, aceasta spune că a fost atacată când a încercat să-i oprească, notează BBC

Familia a început să caute fetele și în cele din urmă le-a găsit agățate de un copac. Șeful poliției districtuale Sanjeev Suman a declarat că surorile, ambele sub 18 ani, au fost duse într-un câmp de trestie de zahăr unde au fost sugrumate până la moarte. ''Acuzații au atârnat apoi trupurile de copac pentru ca tragedia să pară o sinucidere'', a adăugat omul legii, potrivit canalului NDTV.

Potrivit presei locale, polițiștii au întâmpinat o oarecare rezistență când au mers la casa fetelor miercuri seară, unde localnicii s-au alăturat familiei în semn de protest. Există o suspiciune profundă cu privire la poliție în rândul comunității dalit, comunitate din care face parte familia. Uttar Pradesh, în nordul Indiei, este cel mai populat stat al țării, cu peste 200 de milioane de oameni. Aici, există un record de violență împotriva femeilor și a daliților.

Moartea recentă a două surori a provocat furie împotriva ministrului-șef Yogi Adityanath, liderii opoziției acuzându-l că conduce un guvern fără lege. ''În guvernul yoghin, băieții hărțuiesc mamele și surorile în fiecare zi, foarte rușinos. Guvernul ar trebui să investigheze problema, vinovații ar trebui să primească cea mai aspră pedeapsă'', a scris Akhilesh Yadav de la Partidul Samajwadi pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Moarte învăluită în mister: Două surori din India, găsite spânzurate de copac, după ce ar fi fost răpite şi violate de mai mulţi bărbaţi