Antena Meniu Search
x

"Nu este o spargere! Este supraviețuire!" Un om al străzii, condamnat la închisoare după ce a furat câteva haine groase ca să se încălzească, în Franţa

Şi-a pierdut ambii părinţi când era doar un adolescent, iar strada i-a devenit casă. Nu a reuşit să se ridice şi a fost nevoit să înveţe să supravieţuiască.

de Monica Palade

la 21.01.2024, 16:18

"Nu este o spargere! Este supraviețuire!" Un om al străzii, condamnat la închisoare după ce a furat câteva haine groase ca să se încălzească. Portofelul l-a abandonat - Shutterstock

Un tânăr de 27 de ani a fost condamnat la 14 luni de închisoare cu executare în Franţa, după ce a intrat într-o casă care avea uşa deschisă şi a furat o pereche de pantofi, o jachetă de puf şi o şapcă de firmă.

A vrut doar să se încălzească

În ochii justiției, acesta nu a fost un furt mărunt, iar bărbatul a fost condamnat la opt luni de închisoare pentru furt de haine în Narbonne. Din cauza unei pedepse anterioare cu suspendare pentru furtul unei sticle de alcool dintr-un magazin, el va petrece acum 14 luni de închisoare, urmând să restituie 300 de euro, relatează Le Parisien.

Bărbatul din Barcelona, care locuiește într-un cort și se hrănește doar din ajutorul asociațiilor caritabile, s-a prezentat joi în faţa instanţei pentru fapta care datează din 14 ianuarie. În acea zi, se plimba prin oraș cu câinele său și descoperă că ușa unei case este descuiată. Intră în casă și fură burnurile doar pentru a se proteja de frig.

Le şi îmbracă imediat. Locuitorii casei, care se uitau la televizor la etaj, nu au observat nimic. Mai târziu în acea seară, coboară să-și încuie ușa. Și a doua zi, ei descoperă că a fost comis un furt. Victimele au depus apoi o plângere, adăugând că în buzunarul jachetei erau AirPod-uri, un portofel cu 200 de euro în numerar. Camerele de supraveghere ale casei vecine, consultate de anchetatori, au permis identificarea vinovatului, care va fi arestat si plasat in arestul politiei. Totodată, un trecător a raportat la secția de poliție portofelul găsit pe drumul public.

La audiere, bărbatul a recunoscut că a sustras hainele, dar nu și portofelul. „Am avut nevoie de haine călduroase, nu e obiceiul meu să zbor”, se apără el. Avocata sa a pledat vorbind despre dificultatea de a trăi pe stradă. „Nu este o spargere!” Este supraviețuire! Nu știa că jacheta din puf conține AirPod-uri, nici măcar nu avea pantofi! Este un tânăr ai cărui părinți i-au murit când era adolescent, a fost crescut pe străzile din Spania, chiar e o situație de sărăcie socială. A văzut ușa deschisă, a profitat de șansa să se îmbrace, regretă astăzi”, a spus femeia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » "Nu este o spargere! Este supraviețuire!" Un om al străzii, condamnat la închisoare după ce a furat câteva haine groase ca să se încălzească, în Franţa