Antena Meniu Search
x

"Nu mai dormeam noaptea". Un pensionar s-a trezit fără 4.000 £ după ce un furnizor de energie, la care nu era client, i-a retras banii din cont

Un pensionar din UK s-a trezit fără 3.334 de lire sterline din contul bancar. A aflat mai apoi că banii i-au fost retrași de o firmă de energie la care nici măcar nu era client. 

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 11:25

Un pensionar s-a trezit fără 4.000 £ după ce un furnizor de energie, la care nu era client, i-a retras banii din cont
Un pensionar s-a trezit fără 4.000 £ după ce un furnizor de energie, la care nu era client, i-a retras banii din cont - Shutterstock (poză ilustrativă)

Pe parcursul a doi ani, British Gas, un furnizor de servicii de energie din Regatul Unit, i-a retras bărbatului bani din contul bancar deși acesta nu a fost nicioată client. Pensionarul Lawrence Cannon, în vârstă de 67 de ani, a observat plățile eronate abia în noiembrie anul trecut.

„Nu fac tranzacții online și, să fiu sincer, nu ma uit niciodată atent la extrasul de cont”, a declarat bărbatul.

Cum s-a produs incidentul

Bărbatul a intrat în panică abia când a văzut o plată de 215 lire sterline către furnizorul de energie. 

Pe acelaşi subiect

„Am văzut că scria „British Gas” și apoi deasupra „Ovo”, firma de energie la care sunt de fapt client”, a declarat bărbatul. 

Plățile eronate au început în noiembrie 2021 și au variat de la 29 lire sterline la 215 lire sterline.

„Începeam să intru în panică, nu mai dormeam noaptea", a povestit bărbatul.

Firma a investigat problema și a realizat că totul a început în 2021, când un alt furnizor de energie a dat faliment iar toți clienții au fost preluați de British Gas. Contul bancar al lui Lawrence a fost dat accidental, în loc de cel al unui alt client. În cele din urmă, bărbatului i-au fost restituiți banii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » "Nu mai dormeam noaptea". Un pensionar s-a trezit fără 4.000 £ după ce un furnizor de energie, la care nu era client, i-a retras banii din cont