Antena Meniu Search
x

"Nu vom afla niciodată adevărul". Moartea bizară a unui tânăr de 18 ani, acuzat că şi-a ucis mama. Băiatul din Anglia urma să dea socoteală în instanţă

Acuzat că şi-a ucis mama, un tânăr abia trecut de vârsta adolescenţei nu a mai avut timp nici să-şi apere nevinovăţia, nici să-şi mărturisească fapta, în caz contrar. Rowan Thompson a murit la doar 18 ani, răpus de o boală gravă. Se prăbuşise pe patul de spital cu o săptămână înainte de data la care începea procesul şi nu a mai părăsit salonul decât după ce pulsul lui s-a oprit. 

de Redactia Observator

la 26.10.2022, 09:20

Rowan Thompson
Ce arată analizele de sânge ale tânărului mort la 18 ani - Twitter

Între zidurile Spitalului Prestwich din Marea Britanie, tânărul Rowan Thompson a pierdut lupta cu viaţa, lăsând în urmă misterul nerezolvat al morţii mamei sale. Autorităţile îl suspectau chiar pe el că ar fi ucis-o pe femeie, însă băiatul de 18 ani a murit înainte ca procesul să fi ajuns măcar în instanţă. Inculpatul s-a stins, răpus de o boală gravă, cu doar câteva zile înaintea audierii, pe 3 octombrie 2020. Acum, însă, medicii dezvăluie ce s-a petrecut cu adevărat în perioada respectivă.

Ce arată analizele de sânge ale tânărului

Daşi moartea lui Rowan Thompson a fost pusă iniţial pe seama unei schimbări de medicaţie nefericite, analizele de sânge arată că acesta suferea de o deficienţă de potasiu severă, relatează Mirror. Afecţiunea îi provoca oboseală, crampe musculare şi chiar halucinaţii. Rezultatele nu ar fi ajuns în mâinile personalului medical care se ocupa de el decât la o zi după decesul tânărului. Dacă lucrurile stăteau altfel, moartea acestuia ar fi putut fi evitată, susţin specialiştii, în faţa judecătorului.

Rowan Thompson era, de asemenea, diagnosticat cu autism. Tatăl lui, Marc Thompson, şi-a descris fiul drept fiind "inteligent şi amuzant", adăugând că a divorţat de mama băiatului pe când acesta avea 10 ani. De atunci, Rowan a locuit cu cea care i-a dat viaţă. Sănătatea psihică a tânărului a început să se deterioreze abia după moartea unchiului său, a precizat Marc Thompson. Iar după o vreme petrecută prin instituţii de psihiatrie, băiatul s-a mutat împreună cu el, în Barnsley, West Yorkshire. Îşi vizita în continuare mama, inclusiv în weekendul în care şi-a celebrat aniversarea de 17 ani. Atunci ar fi ucis-o pe femeie. "Era clar că nu gândea limpede. Nu vom afla niciodată adevărul, putem doar să ne dăm cu presupusul", a adăugat Marc Thompson.

După moartea bizară a femeii, Rowan a fost internat în baza tulburărilor pshice de care suferea. Tatăl l-a vizitat regulat şi, spune el, părea că starea băiatului era una bună. Însă dozele din medicamentul care îi era administrat ar fi fost "prea mari", iar organismul băiatului a cedat în cele din urmă. Pacientul a slăbit 12 kilograme în doar două luni, pe perioada spitalizării, iar în următoarea perioadă a mai pierdut 9 kilograme în greutate. În cele din urmă, ajunsese să cântărească 58 de kilograme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » "Nu vom afla niciodată adevărul". Moartea bizară a unui tânăr de 18 ani, acuzat că şi-a ucis mama. Băiatul din Anglia urma să dea socoteală în instanţă