Meniu
Search
x

O balenă ucigașă singuratică se izbește cu capul de pereții bazinului dintr-un parc acvatic, după moartea celor cinci pui. Orca a trăit 40 de ani în captivitate

O balenă ucigaşă singuratică, a fost filmată lovindu-se cu capul de pereții bazinului în care a trăit în captivitate timp de 40 de ani. Pe parcursul celor patru decenii, orca și-a pierdut toți cei cinci pui și mai mulți parteneri. 

De Redactia Observator la 13.09.2021, 11:40

Orca Kiska a trrăit 40 de ani, în captivitate, într-un parc acvatic din Canada. Recent, balena ucigașă a fost filmată cum se lovește cu capul de pereții bazinului, din cauza suferinței și a singurătății, scrie publicația news.com.au.

Imaginile au fost surprinse de un activist care militează pentru eliberarea animalelor din captivitate. „Această cruzime trebuie să ia sfârșit”, este mesajul lui, pe Twitter. Înregistrarea video sfâșietoare a devenit virală pe rețelele de socializare.

Pe acelaşi subiect

Potrivit lui Phil Demers, orca s-a născut pe coastele islandeze și se află în captivitate din 1979. Balena este singură din 2011, după ce toți partenerii ei au murit, la fel și cei cinci pui. 

„De mai bine de 40 de ani, balena și-a pierdut libertatea, puii și toți partenerii din bazin. În ultimii 10 ani a trăit în izolare completă față de alte exemplare asemenea ei. Asta este rezultatul singurătății, în captivitate”, a transmis și Fundația pentru Salvarea Orcilor. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » O balenă ucigașă singuratică se izbește cu capul de pereții bazinului dintr-un parc acvatic, după moartea celor cinci pui. Orca a trăit 40 de ani în captivitate