Antena Meniu Search
x

O companie produce bere cu apă reciclată de la dușuri, chiuvete și mașini de spălat. Poate fi consumată în siguranță

O companie din San Francisco fabrică bere folosind apă reciclată, provenită de la dușuri, chiuvete și mașini de spălat. Berea poate fi consumată în siguranță, datorită unor tratamente care includ microfiltrare și lumină ultravioletă, potrivit Mediafax.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 22.11.2023, 18:27

O companie produce bere cu apă reciclată de la dușuri, chiuvete și mașini de spălat. Poate fi consumată în siguranță
O companie produce bere cu apă reciclată de la dușuri, chiuvete și mașini de spălat. Poate fi consumată în siguranță - Profimedia

Epic Cleantec este compania de tratare a apei din San Francisco care a realizat berea în colaborare cu o fabrică de bere din regiune. Berea se numește Epic OneWater Brew și este făcută cu apă reciclată de la dușurile, chiuvetele și mașinile de spălat dintr-o clădire cu apartamente de lux, cu 40 de etaje, din San Francisco.

Berea poate fi consumată în siguranță

Berea poate fi consumată în siguranță, datorită unor tratamente care includ microfiltrare și lumină ultravioletă. În plus, inventatorul și-a propus să atragă atenția asupra problemei lipsei de apă și a reutilizării acesteia.

„Clădirile folosesc la nivel global 14% din toată apa potabilă. Aproape nicio clădire nu reutilizează această apă, asta încercăm să schimbăm", spune Aaron Tartakovsky, CEO și cofondator al Epic Cleantec, potrivit CNN.

Deocamdată, berea nu poate fi comercializată deoarece reglementările interzic utilizarea apelor uzate reciclate în băuturile comerciale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Mapamond » O companie produce bere cu apă reciclată de la dușuri, chiuvete și mașini de spălat. Poate fi consumată în siguranță