Antena Meniu Search
x

Foto O copilă de trei ani luptă să trăiască după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer. Medicii i-au mai dat cel mult un an, în UK

O copilă a fost diagnosticată cu un tip rar de cancer chiar după a treia sa aniversare. Acum familia se luptă să îi plătească tratamentul care este extrem de costisitor: 4.000 de lire sterline pe lună, în speranța disperată că o vor menține în viață.

de Redactia Observator

la 08.08.2021, 16:40

O copilă de trei ani luptă să trăiască după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer
O copilă de trei ani luptă să trăiască după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer - GoFundMe

Marți, 4 mai, părinţilor copilei, pe numele său, Aria Hodgkiss, li s-a dat vestea devastatoare că tumoarea de pe creierul ei este un tip rar de cancer cerebral. Este în procent foarte mare mortal pentru că este inoperabil și nu reacționează bine la chimioterapie, a raportat Wales Online. Prognosticul pentru cei diagnosticați cu boala nu este unul bun.

În jur de 40 de copii din Marea Britanie sunt diagnosticați cu acest timp de cancer în fiecare an, iar speranța medie de viață este de doar 9 luni după diagnostic, doar 1% dintre copii supraviețuind în jur de 5 ani. Deoarece NHS i-a oferit fetiţei doar un tratament intensiv de radioterapie timp de 3 săptămâni pentru a reduce tumora, mama ei, Melanie Hodgkiss, a încercat să găsească soluții alternative.

Mama a căutat disperată tratamente alternative

Tratamentele includ în prezent THC (un compus găsit în canabis), un gel lichid derivat dintr-un castravete de mare cu proprietăți anti-cancer și un nou medicament pentru cancer cunoscut sub numele de ONC201. În total tratamentul costă mii de lire sterline în fiecare lună, conform Mirror

Pe acelaşi subiect

Melanie a observat pentru prima dată că ceva nu era în regulă cu fiica ei în septembrie anul trecut, cea mică fiind foarte stângace când mergea. Cum de multe ori îşi pierdea echilibrul, pediatrul Ariei i-a pus stângăcia pe seama nașterii premature sau fiind de la o posibilă paralizie cerebrală. Între timp a trimis-o la fizioterapie.

Dar până în noiembrie, Melanie a observat că mersul pe jos al Ariei s-a deteriorat și începea să se târască peste tot, înainte să se oprească complet din mers până la sfârșitul lunii decembrie. Câteva luni mai târziu, ochii Ariei începură să tremure dintr-o parte în alta, iar ochiul stâng părea mai mult îndreptat spre nas. Deși fetiţa a fost direcționată către secția de oftalmologie a spitalului, testele nu au găsit nimic, aşa că Melanie a avut în continuare sentimentul că ceva nu era în regulă.

Ulterior, au mers din nou în vizită la medicul pediatru. Pe 23 aprilie, o scanare a dezvăluit o tumoare pe trunchiul cerebral și o cantitate foarte mare de lichid, ceea ce a determinat ca cea mică să fie transferată de urgenţă la spitalul de copii Alder Hey din Liverpool. Biopsia efectuată a dezvăluit că Aria are cancer. 

"Medicii de la Alder Hey nu știau cum era încă atât de activă. Au spus că nu ar trebui să fie atât de activă cu cantitatea de lichid din creierul ei", a spus Melanie. Cadrele medicale au sfătuit familia să îşi facă cât mai multe amintiri împreună, prezicând că fata mai are de trăit doar între nouă până la 12 luni, în ciuda faptului că a început un tratament nou de radioterapie.

După ce mama a încercat să găsească o serie de tratamente experimentale, tumoarea pare să fi răspuns bine. Aria merge acum, ochii ei au încetat să mai tremure și Melanie spune că ''devine tot mai puternică cu fiecare zi''. Dar oncologul a avertizat familia că cancerul ar putea reveni oricând chiar într-o formă şi mai agresivă. ''Atâta timp cât se ridică astăzi și este bine, atunci vom continua", a mai adăugat mama ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » O copilă de trei ani luptă să trăiască după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer. Medicii i-au mai dat cel mult un an, în UK