Antena Meniu Search
x

O fată a avut parte de o moarte cumplită, la o zi după ce şi-a luat permisul. A intrat frontal într-un TIR şi a rămas captivă în maşina cuprinsă de flăcări, în Canada

Sfârşit cumplit pentru o tânără şoferiţă, care îşi luase permisul de doar o zi. A intrat frontal într-un TIR care căra lemne şi a rămas prizonieră în maşina cuprinsă de flăcări. Nu a avut nicio şansă de supravieţuire.

de Monica Palade

la 11.01.2023, 10:38

O fată a avut parte de o moarte cumplită, la o zi după ce şi-a luat permisul. A intrat frontal într-un TIR şi a rămas captivă în maşina cuprinsă de flăcări, în Canada - Journal de Quebec/ERIC GUYON

Accidentul a avut loc în regiunea canadiană Lac-aux-Sables, pe 9 august anul trecut. Însă medicul legist a făcut abia acum public rezultatul anchetei. Éléonore Genest, 17 ani, se îndrepta către o întâlnire la volanul Hyundai Accent 2008 pe Route 153, când la 250 de metri de Saint-Alphonse, adolescenta s-a abătut de pe banda sa, în același timp în care un TIR care transporta bușteni se apropia din sens opus.

A murit la o zi după ce şi-a luat permisul 

În timp ce şoferul a încercat din răsputeri să oprească camionul, impactul nu a putut fi evitat. Éléonore a intrat în plin în TIR, care a târât-o câţiva metri. A murit pe loc, mai spune legistul. „Un incendiu a izbucnit între cele două vehicule și s-a extins rapid în compartimentul mașinii”, adaugă medicul legist Sophie Régnière. Pompierii au reuşit să o elibereze pe fată, abia după ce a fost stins incendiul.

La cinci luni de la tragedie, medicul legist spune că nu îşi poate da seama care este motivul pentru care tânăra a intrat pe contrasens. Cu toate acestea, trebuie luată în considerare lipsa de experiență a șoferiţei, care și-a obținut permisul de conducere cu o zi înainte de tragedie.

„Pe 9 august a fost prima dată când a putut conduce singură”, se arată în raportul medicului legist. Nu putem exclude că Éléonore Genest, care avea tulburare de deficit de atenție, a fost distrasă de ceva ce ancheta poliției nu a putut determina. Telefonul mobil nu avea o cartelă SIM, aşa că nu putea trimite sau suna în momentul impactului, se mai arată în raport. Ipoteza sinuciderii nu este luată în considerare.

„Trăia o etapă importantă şi stimulantă în viaţa sa. Intrase la colegiu şi avea primul ei apartament”, a concluzionat medicul legist, potrivit journaldequebec.com.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » O fată a avut parte de o moarte cumplită, la o zi după ce şi-a luat permisul. A intrat frontal într-un TIR şi a rămas captivă în maşina cuprinsă de flăcări, în Canada