Antena Meniu Search
x

Foto O fată de 9 ani a reuşit ce n-au putut alţii într-o viaţă. Descoperire rară, făcută pe o plajă din SUA

O fetiţă de 9 ani din Statele Unite ale Americii, trăieşte visul oricărui vânător de fosile. În timpul vacanţei de Crăciun, Molly Sampson a vizitat plaja Calvert din Maryland, unde a făcut o descoperire rară.

de Redactia Observator

la 11.01.2023, 17:28

O plimbare liniştită pe plaja Calvert din Maryland, Statele Unite ale Americii, i-a adus o mare surpriză lui Molly Sampson. Fetiţa în vârstă de 9 ani ava un scop clar în minte. Ba chiar i-a spus mamei sale că "e în căutarea unui Meg". Pe care l-a şi găsit, spre uimirea tuturor. În apa înaltă până la genunchi, a zărit dintele de rechin Otodus megalodon, specie acum dispărută. Curatorul unui muzeu local dedicat vieţii marine a declarat că este "o descoperire de tipul celor întâlnite o dată în viaţă".

Descoperire rară, pe o plajă din SUA

Potrivit BBC, rechinul megalodon (termen din greaca veche pentru "dinţi mari") a trăit în oceanele Terrei, însă a dispărut cu cel puţin 3,5 milioane de ani în urmă. Exemplarele speciei aveau peste 20 de metri lungime, fiind cei mai mari rechini din lume şi unii dintre cei mai mari peşti din toate timpurile.

Dintele descoperit de Molly are aproape 13 centimetri lungime şi e mare cât mâna fetiţei, povesteşte mama acesteia, Alicia Sampson, care a împărtăşit vestea pe Facebook. Femeia a scris că fiicele ei. Molly şi Natalie, au vrut să "vâneze dinţi de rechin ca profesioniştii" şi au cerut echipament specific drept cadou de Crăciun. După ce şi-au primit darurile, au pornit în expediţie pe malul apei, însoţite de părinţi. "(n.r. Molly) mi-a spus că era în apă până la genunchi atunci când a văzut dintele şi s-a scufundat după el. S-a udat până la umăr, dar a meritat", spune Alicia Sampson.

Soţul acesteia, Bruce, a căutat fosile în zona respectivă de când era copil. A adunat, împreună cu Molly, o colecţie impresionantă de dinţi de rechin, dar niciunul atât de mare şi de rar. Fosila a ajuns acum la Muzeul Marin Calvert, unde departamentul de Paleontologie a confirmat identitatea rechinului şi a felicitat-o pe fetiţă pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O fată de 9 ani a reuşit ce n-au putut alţii într-o viaţă. Descoperire rară, făcută pe o plajă din SUA