Antena Meniu Search
x

O femeie din UK a intrat în comă după ce o intervenție chirurgicală estetică nu a decurs cum trebuie. Familia acuză medicii

O cosmeticiană din West Yorkshire a fost lăsată în moarte cerebrală, după ce o operație estetică de 18.000 de lire sterline a eșuat. Poliția investighează acum ce s-a întâmplat de fapt cu femeia.

de Redactia Observator

la 11.07.2022, 16:31

Pacient pe patul de spital
O femeie a intrat în comă după ce o intervenție chirurgicală estetică nu a decurs cum trebuie - Shutterstock

Beata Filipek, în vârstă de 57 de ani, din West Yorkshire se află în comă după ce a apelat la o operație estetică stomatologică. Familia ei din Leads, West Yorkshire, susține că i s-a administrat fentanil în timpul procedurii, un anestezic la care ar fi avut o reacție alergică puternică și care ulterior a dus la leziuni permanente ale creierului.

Femeia ar fi apelat la o astfel de intervenție chirurgicală deaorece începuse să sufere de probleme dentare la nivelul maxilarului inferior și dorea implanturi pentru a-și menține aspectul fizic. Aceasta ar fi plătit pentru o astfel de procedură care se desfășura sub anestezie, 18.569 de lire sterline la o clinică dentară din Lublin, estul Poloniei, redactează Mirror.

Intervenția trebuia să dureze 90 de minute și urma să mai aștepte încă 2 ore pentru a-și reveni total după efectul anesteziei. Mătușa acesteia, care trebuia să o ia pe Beata de la spital, a sunat-o la ora 19.00, iar după ce a văzut că nu primește niciun răspuns a mers la clinică. Femeia și-a găsit nepoata în comă, femeia fiind ulterior transportată de urgență la o unitate de terapie intensivă a unui spital din apropiere.

Familia susține că Beata era perfect sănătoasă înainte de intervenția chirurgicală

Pe acelaşi subiect

Sora femeii, Dagmara, l-a sunat pe anestezist care i-ar fi spus “nu știu ce s-a întâmplat, dar a avut niște convulsii”. Beatei i s-au scos doar 3 dinți iar medicul nu a apucat să îi introducă implanurile dentare. Familia spune că o scanare RMN a evidențiat modificările ireversibile la nivelul creierului, plus leziuni ale cortexului cerebral.

“Era atât de în formă și sănătoasă înainte de această operație. Avem nevoie de răspunsuri cu privire la ce a mers atât de rău”, a declarat nora femeii, Ellie Mae Fitzgerald, în vârstă de 26 de ani.

“Sunt complet devastată. Le-am spus celor 3 copii ai mei că bunica lor nu se va mai face bine niciodată. Acum ea este transferată la un centru de reabilitare, dar medicii au confirmat că nu mai pot face nimic în privința ei”,a  mai adăugat Ellie Fitzgerald.

Un purtător de cuvânt al parchetului districtual din Lubrin a declarat ca au fost inițiate proceduri în temeiul articolului 156 din Codul Penal al țării cu privire la cauzarea unor prejudicii grave ale sănătății. Clinica a returnat banii integral plătiți de Beata pentru operația care nu a fost finalizată, iar o anchetă a fost deschisă pentru a stablili care a fost cauza ce a dus la o astfel de situație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » O femeie din UK a intrat în comă după ce o intervenție chirurgicală estetică nu a decurs cum trebuie. Familia acuză medicii