Antena Meniu Search
x

O femeie din UK s-a stins din viață dupa ce și-a adus pe lume cea de-a doua fiică. Doctorii i-au permis să nască natural deși nu ar fi trebuit

Moarte din neglijența medicilor. O femeie s-a stins din viață după ce a dat naștere celui de-al doilea copil. Femeia și-ar fi adus pe lume cea de a doua fiică prin naștere naturală, deși medicii nu ar fi trebuit să îi permită acest lucru.

de Redactia Observator

la 21.03.2023, 10:54

Doctorii i-au permis să nască natural deși nu ar fi trebuit
O femeie din UK s-a stins din viață dupa ce și-a adus pe lume cea de-a doua fiică - Shutterstock

Lucy Howell și-a năcut prima fiică, Rosie, printr-o operație cezariană. Femeia a avut ulterior nevoie de o altă intervenție chirurgicală, pentru că cicatricea lăsată în urma nașterii nu se vindeca. Deși urma să fie un al motiv de bucurie în viața ei și a familiei sale, Lucy s-a stins la scurt timp după ce a născut a doua fetiță, Pippa, la Spitalul Royal Hampshire County, Winchester, în martie 2021, potrivit Mirror.

În urma anchetei, autoritățile au aflat că Lucy a suferit o embolie a lichidului amniotic și și o ruptură a uterului în timpul nașterii. Deși fiica ei a supraviețuit, femeia a murit la scurt timp după ce a născut, pe 12 martie. Acum, autoritățile cred cu Lucy ar fi supraviețuit dacă nu i s-ar fi permis să nască în mod natural și ar fi optat pentru operația de cezariană, așa cum a născut primul copil.

Femeia ar fi trăit dacă medicii nu i-ar fi permis să nască natural

Doctorul ginecolog Khazali a spus că a tratat-o pe mamă în 2019, după ce o parte din cicatricea ei, suferită în urma cezarianei, nu se vindeca. După aceea, femeia și-a exprimat dorința de a avea un al doilea copil și l-a întrebat dacă ar fi posibilă o naștere normală.

Îmi amintesc că am avut o conversație foarte serioasă cu ea, în care i-am explicat că nu mai sunt un obstetrician practicant, dar dacă aș fi, aș sfătui-o să facă o cezariana. Cu toate acestea, acest lucru nu este în concordanță cu gândirea și sfaturile actuale. Există puncte de vedere diferite. Dacă ai întreba 100 de obstetricieni, cei mai mulți ar spune că ar prefera să facă o cezariana în cazul lui Lucy, dar dacă cineva este dornic să aibă o naștere normală, trebuie să o facă cu condiția de a cunoaște riscurile la care s-ar putea supune”, a spus Dr. Khazali.

Deși doctorul a sfătuit-o pe mamă să opteze pentru o naștere prin cezarină, informația nu a ajuns la medicii care urmau să o opereze pe femeie. Ancheta este în curs de desfășurare iar autoritățile încearcă să găsească vinovații pentru moartea tinerei mămici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » O femeie din UK s-a stins din viață dupa ce și-a adus pe lume cea de-a doua fiică. Doctorii i-au permis să nască natural deși nu ar fi trebuit