Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O influenceriță de 18 ani din Rusia ar putea fi condamnată la șase ani de închisoare, după ce a folosit prea mult Instagramul

O influenceriță de 18 ani ar putea fi condamnat la șase ani de închisoare în Rusia, pentru că a folosit Instagram, după ce aplicația a fost interzisă de Vladimir Putin.

de Redactia Observator

la 24.09.2022 , 11:55

Veronika Loginova, în vârstă de 18 ani, susține că a fost acuzată pentru că „iese prea mult în evidență”. Tânăra, care are peste 556.000 de urmăritori, a postat chiar și fotografii cu scrisoarea pe care a primit-o de la autorități, potrivit The Sun.

Veronika a explicat în postarea ei că se afla la Paris când a primit un telefon de la mama ei spunând că poliția a venit la ea acasă căutându-o, în luna august. Adolescenta a spus că fratele ei în vârstă de 14 ani, care se afla la acel moment acasă cu familia, a rămas confuz când polițiștii au venit să o caute.

Tânăra este acuzată că a atras prea mult atenția, prin postările făcute

Articolul continuă după reclamă

Influencerița a spus că a fost amenințată cu închisoarea susținând că „a atras prea multă atenție”. Potrivit grupului rus pentru drepturile digitale Roskomsvoboda, scrisoarea, trimisă de Procuratura Kuntsevo, o acuză pe adolescentă că efectuează „acțiuni de atragere a utilizatorilor pe rețelele de socializare Facebook și Instagram”. Veronika este prima persoană urmărită penal după interzicerea Instagram și Facebook în țară.

Pe acelaşi subiect

Vorbești serios? Eu? O fată de 18 ani și blogger de modă? O persoană care postează despre sprijinul pentru sănătatea mintală și nu a discutat niciodată despre politică? Da. Exact așa. Trăiești, faci fotografii frumoase, construiești o afacere, ajuți oamenii, nu deranjezi pe nimeni. Dar locuiești în Rusia și, dintre un milion de bloggeri, vin la tine”, s-a plâns tânăra într-o postare. 

Președintele rus Vladimir Putin a interzis rețelele de socializare occidentale în martie, Moscova a calificat compania drept organizație extremistă și a deschis un dosar penal împotriva acesteia. O altă influenceriță s-a plâns că și-a pierdut venitul după ce și-a construit profilul online timp de cinci ani.

 „Crezi că pentru mine, ca influencer pe Instagram, aceasta este doar o sursă de venit? Pentru mine este doar viața, este sufletul. Este singurul lucru cu care mă trezesc, adorm. Cinci ani la rând”, a spus aceasta într-un filmuleț

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Mapamond » O influenceriță de 18 ani din Rusia ar putea fi condamnată la șase ani de închisoare, după ce a folosit prea mult Instagramul