Antena Meniu Search
x

O mamă a cinci copii a murit, după ce o piatră funerară de aproape 1.000 de kilograme a căzut peste ea, într-un cimitir din Statele Unite

O mamă a cinci copii a murit, după ce o piatră funerară de aproape 1.000 de kilograme a căzut peste ea, într-un cimitir din Statele Unite. Incidentul a avut loc pe 28 octombrie, iar acum familia cere despăgubiri.

de Monica Palade

la 21.02.2022, 09:56

Elvira Navarro, 53 de ani, se ocupa de îngrijirea mormintelor de la Baron Hirsch Cemetery, din Staten Island, împreună cu fiul său, Anthony Rosales, când o piatră funerară de aproape 1.000 de kilograme a căzut peste ea, se arată în documentele depuse la curte.

Nu este încă destul de clar cum a avut loc accidentul. Navarro a fost dusă la Centrul Medical al Universității Richmond, unde a murit din cauza rănilor în aceeași zi, a spus avocatul familiei.

A murit după ce a căzut o piatră funerară pe ea 

Rudele femeii au intentat un proces pentru neglijență la Curtea Supremă din Manhattan împotriva Asociației Cimitirului Baron Hirsch, susţinând că aceasta nu a întreținut cimitirul și că nu s-a asigurat că angajaţii sunt în siguranță. Elvira Navarro avea 53 de ani şi avea cinci copii. Familia solicită despăgubiri nespecificate.

Pe acelaşi subiect

Înființat în 1899, cimitirul evreiesc are aproximativ 500 de loturi, găzduiește mulți supraviețuitori ai Holocaustului și a fost ținta vandalilor de ani de zile.

„Sunt devastat să aud această știre”, a spus rabinul Andrew Schultz, director executiv al Alianței Comunitare pentru Cimitirele Afiliate Evreilor sau CAJAC, un grup care a ajutat la curățarea a aproximativ patru acri din cimitirul afectat de iederă otrăvitoare. „De asta ne îngrijorăm cel mai mult, ca organizație. Aceasta este cea mai mare frică pe care o avem. De aceea, în munca pe care o facem, unul dintre primele lucruri pe care le facem este să ne asigurăm că pietrele sunt în siguranță”, a spus el despre moartea lui Navarro.

Pietrele funerare mari pot fi un pericol din mai multe motive, inclusiv dacă fundațiile lor se deteriorează, a remarcat el. „Se poate întâmpla chiar și la cimitirele cel mai bine întreținute; vei vedea pietre care se înclină”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O mamă a cinci copii a murit, după ce o piatră funerară de aproape 1.000 de kilograme a căzut peste ea, într-un cimitir din Statele Unite