Antena Meniu Search
x

O mamă a născut gemeni uniți, cu două capete, patru brațe și două picioare, în Egipt. Medicii nu cred că îi vor putea separa vreodată

O mamă a născut gemeni uniți cu două capete, patru brațe și două picioare. Frații păreau să arate ca un singur copil de la trunchi în jos, dar din cauza malformației medicale rare, fiecare are propriile două brațe, gât și cap.

de Redactia Observator

la 22.12.2022, 19:30

Medicii nu cred că îi vor putea separa vreodată
O mamă a născut gemeni uniți, cu două capete, patru brațe și două picioare, în Egipt - Shutterstock

Mama bebelușilor, a cărei identitatea nu a fost făcută publică, știa că urma să nască gemeni uniți. Au fost născuți printr-o operație de cezariană după o sarcină convențională de nouă luni la Spitalul Universitar Mansoura din Egipt și apoi au fost transferați rapid la un spital de specialitate pentru copii. Sexul gemenilor nu a fost încă dezvăluit. Este puțin probabil ca frații să fie separați vreodată, deoarece împart prea multe organe prin abdomen și piept și nu ar putea supraviețui singuri, relatează Mirror.

Un caz asemănător a avut loc în Anglia

Dar acesta nu este cazul tuturor nașterilor simultane. În luna septembrie a acestui an, o pereche de gemeni uniți au fost separați cu succes după ce virusul Covid le-a amânat operația. Bebelușii au fost transferați la Spitalul Ormond Street din Londra unde a avut loc operația. Părinții, Hannah și Dan Bateson, au apelat la rețelele de socializare pentru a anunța că operația a fost un succes.

Annie și Issie au fost despărțiți. A fost o zi foarte lungă, operația lor a durat până la primele ore ale dimineții de marți, dar fetițele noastre s-au descurcat atât de bine. Vor avea parte de o recuperare lungă și ne așteptăm să fie niște complicații pe parcursul acesteia, dar sunt niște fetițe puternice și sunt bine îngrijite. Vreau doar să vă mulțumesc, dragostea care ne-a fost arătată a fost complet copleșitoare și rugăciunile care au fost rostite pentru ele ne-au adus la acest final fericit. Echipa care a efectuat operația fetelor este pur și simplu uimitoare și suntem foarte recunoscători", a scris cuplul într-o postare de pe rețelele de socializare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » O mamă a născut gemeni uniți, cu două capete, patru brațe și două picioare, în Egipt. Medicii nu cred că îi vor putea separa vreodată