Antena Meniu Search
x

O mămică din UK a ales să sacrifice banii pentru cadourile de Crăciun ale copiilor, pentru a putea salva viața câinelui care suferea de cancer

O femeie din Marea Britanie a ales să sacrifice cadourile de Crăciun ale celor doi copii ai săi, pentru a putea trata câinele familiei care suferea de cancer osos și risca să moară. 

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 16:34

O mămică din UK a ales să sacrifice cadourile de Crăciun ale copiilor, pentru a putea salva viața câinelui care suferea de cancer osos
O mămică din UK a ales să sacrifice cadourile de Crăciun ale copiilor, pentru a putea salva viața câinelui care suferea de cancer osos - Instagram / buddys_osteosarcoma_journey

Joely Eaton a avut de ales. Putea să cumpere cadouri de Crăciun pentru cei doi copii ai săi, așa cum o făcea în fiecare an, sau, putea să aleagă să-și trateze câinele care tocmai fusese diagnosticat cu cancer osos. Așadar, a ales că anuleze cumpărăturile obișnuite de sărbători pentru a putea face față cheltuielilor necesare pentru tratamentul patrupedului. Femeia locuiește în apropiere de Manchester, Marea Britanie, potrivit La Repubblica.

Buddy este un Staffordshire Bull Terrier pe care Joely l-a primit cadou de la mama ei, la aniversarea de 21 de ani. În următorii opt ani, a devenit prietenul de joacă al lui Ollie și Jaeden, cei doi fii ai lui Joely, acum în vârstă de 29 de ani. În octombrie, Buddy a început să să șchiopăteze și să se simtă rău. 

Este un câine cam nebun, am crezut că s-a rănit sărind gardul pentru a îl vedea pe vecinul nostru”,  a spus Joely. Veterinarul a crezut că este atrită și i-a prescris animalului niște antiinflamatoare. După două săptămâni, situația s-a înrăutățit. Buddy nu-și mai putea folosi piciorul deloc. După o nouă vizită la veterinar, medicul a oferit cel mai rău diagnostic posibil: cancer osos. 

Costul total de analiză, operare și tratament era de peste 9.500 de euro

Femeia a primit două opțiuni. Prima, animaul putea fi eutanasiat pe loc, sau, se putea întoarce acasă alături de stăpâna sa, însă nu ar mai fi trăit mai mult de două săptămâni. Ea a ales să-și ia animăluțul acasă și le-a spus copiilor că este nevoie să meargă cu el la Liverpool pentru alte teste, care din fericire au exclus extinderea cancerului. Câinele putea fi salvat, dar va trebui să-i fie amputat un picior și să meargă la șase cicluri de chimioterapie care i-ar putea prelungi viața cu optsprezece luni. Costul total de analiză, operare și tratament era de peste 9.500 de euro.

Joely nu a stat pe gânduri și a ales să opereze animalul, intervenția chirurgicală fiind un real succes.  Buddy este din nou acasă, fără o labă, dar cu aceeași dorință de a se juca cu prietenii ei umani. Cu toate acestea, cheltuiala pentru salvarea câinelui a fost una foarte mare. Strângerea de fonduri online a mamei lui Joely a fost un succes uriaș, dar nu acoperă suma colosală. Tânăra mămică a fost așadar nevoită să le explice copiilor săi că anul acesta va fi un Crăciun diferit, iar cadourile vor veni aproape exclusiv de la bunici. Ollie și Jaeden au înțeles și nu au protestat. Cei doi frați sunt de acord: cel mai bun cadou este să-și petreacă vacanțele alături de Buddy.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Mapamond » O mămică din UK a ales să sacrifice banii pentru cadourile de Crăciun ale copiilor, pentru a putea salva viața câinelui care suferea de cancer