Antena Meniu Search
x

O pakistaneză a fost condamnată la moarte, pentru blasfemie, din cauza mesajelor trimise pe WhatsApp

Un tribunal pakistanez condamnă la moarte o femeie musulmană în vârstă de 26 de ani, după ce a găsit-o vinovată de insultarea profetului Islamic Mahomed. Potrivit rapoartelor, ea și-a întâlnit acuzatorul online în 2019, pe o aplicație de jocuri mobile, iar cei doi au comunicat pe WhatsApp.

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 22:27

Femeia spune că a fost atrasă în capcană
Femeia spune că a fost atrasă în capcană - Shutterstock

Aneeqa Atteeq, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnată miercuri la Rawalpindi, în urma unei plângeri împotriva ei în temeiul legilor pakistaneze privind criminalitatea cibernetică și blasfemia. Potrivit unui raport din The Guardian, ea și-a întâlnit acuzatorul - tot pakistanez - online în 2019, pe o aplicație de jocuri mobile., scrie Sky News.

El a spus că ea a trimis caricaturi  ale profeților și a făcut observații despre „personaje sfinte” pe WhatsApp, în timp ce și-a folosit contul de Facebook pentru a posta materiale blasfemice.

Femeia consideră că i s-a întins o capcană

Atteeq,  musulmancă practicantă, a negat acuzațiile, spunând instanței că acuzatorul ei a atras-o în mod deliberat într-o discuție religioasă, astfel încât să poată colecta dovezi în „răzbunare”, după ce ea a refuzat să fie prietenoasă cu el. Avocatul Atteeq Syeda Rashida Zainab a spus că nu a fost posibil să comenteze hotărârea „deoarece problema este foarte sensibilă”

Pe lângă condamnarea la moarte, Atteeq a fost amendată și condamnată la 20 de ani de închisoare. Condamnarea la moarte trebuie să fie confirmată de Înalta Curte Lahore, iar ea are dreptul de a face apel.

În societatea conservatoare din Pakistan, acuzațiile de blasfemie pot provoca atacuri ale mafiei, iar legea blasfemiei a țării prevede pedeapsa cu moartea pentru oricine este găsit vinovat de infracțiune. În timp ce condamnările la moarte sunt pronunțate în mod regulat, mulți dintre cei condamnați își petrec adesea restul vieții în închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » O pakistaneză a fost condamnată la moarte, pentru blasfemie, din cauza mesajelor trimise pe WhatsApp