Antena Meniu Search
x

Foto O româncă şi-a deschis o afacere inedită la 11.500 de kilometri de casă și a dat lovitura. Cu ce preparat a cucerit Smaranda Peru

O româncă a dus dragostea pentru țară la zeci de mii de kilometri depărtare de casă și a cucerit oamenii din Peru cu un prepart îndrăgit de toți românii. 

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 14:57

O româncă şi-a deschis o afacere inedită la 11.500 de kilometri de casă și a dat lovitura. Cu ce preparat a cucerit Smaranda Peru
O româncă şi-a deschis o afacere inedită la 11.500 de kilometri de casă și a dat lovitura. Cu ce preparat a cucerit Smaranda Peru - Facebook

Smaranda Cojocaru "a cucerit" oamenii din peru cu...micii românești. Căsătorită cu un peruan, Luis Antonio Deza, Smaranda a dat naștere unei afaceri complet inedite, care nu a încetat le aducă succesul. "Manos Rumanas", care se traduce "Mâini Românești", este conceptul care își propune să aducă oamenilor de acolo gustul autentic al bucătăriei românești, dar și preparate inedite care combină gustul și tradițiile din ambele țări, potrivit Trome.

A dus gustul românesc la 11.500 de kilometri depăratere de casă

Alături de Smaranda este și o prietenă, tot româncă, Paula, care se ocupă de coordonarea evenimentelor culinare. 

Articolul continuă după reclamă

Meniul "Manos Rumanas" este o incursiune fascinantă în diversitatea gastronomică a României și Peruului. Micii românești, din carne de vită sau de porc, sunt o atracție principală, serviți alături de cartofi și sosuri peruviane tradiționale, precum "huancaína" sau "ocopa arequipeña".

„Viața m-a adus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea, bunătatea oamenilor m-au captivat. Am învățat câteva cuvinte în quechua, pentru orice eventualitate, și ori de câte ori mă întreabă de unde sunt, spun că sunt Cajacha”, spune Smaranda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 13 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Mapamond » O româncă şi-a deschis o afacere inedită la 11.500 de kilometri de casă și a dat lovitura. Cu ce preparat a cucerit Smaranda Peru