Antena Meniu Search
x

O româncă stabilită în Germania s-a căsătorit cu ea însăşi. Lavinia a făcut marele pas, după ce fosta relaţie nu a mers: ''Mi-a fost foarte frică!'' 

Povestea incredibilă a româncei din Germania care a hotărât să se căsătorească cu ea însăşi. Lavinia Lazăr a decis să facă marele pas chiar în ziua în care trebuia să spună un ''Da'' răspicat fostului iubit. Douăsprezece femei s-au reunit într-o zi frumoasă de mai, în 2019. Momentul emoționant a fost urmat de lacrimi de bucurie, iar întreaga festivitate s-a desfăşurat precum o nuntă clasică. Chiar dacă lipsea un elment important: mirele. 

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 12:16

O româncă stabilită în Germania s-a căsătorit cu ea însăşi
O româncă stabilită în Germania s-a căsătorit cu ea însăşi - rbb24.de

Lavinia Lazăr, o româncă curajoasă stabilită de ceva vreme în Germania, s-a căsătorit cu ea însăși. Dacă crești ca femeie în lumea occidentală, ești puternic influențată de basme și de filmele de la Hollywood, spune ea. Acest lucru include și ideea de a trebui să te căsătoreşti într-o bună zi. Și asta era important pentru ea. Cu șase luni înainte de nunta cu propria persoană, lumea femeii arăta diferit, notează RBB 24.

Partenerul ei de mai multă vreme o ceruse în căsătorie. Cuplul s-a mutat într-un apartament mai mare, s-au gândit la copii, au vrut să fie o familie. Dar nu a mers. Visul de fericire conjugală s-a spulberat. ''Aveam inima zdrobită. Și m-am gândit - se pare că nu am pe nimeni altcineva pe care să mă bazez în afară de mine. Am fost zguduită și apoi am decis că mă voi căsători cu mine însumi. Cred că subconștientul meu a fost cel care știa de ce am nevoie pentru vindecarea mea și că aşa ar trebui să fie toate femeile.''

''A fost mult mai greu decât credeam.'' Așa că într-o zi, Lavinia Lazăr stătea într-o cafenea, emoționată și cu lacrimi în ochi. Ştia: O nuntă în rochie albă, visul ei din copilărie, ar trebui să se împlinească. Trebuia să fie un imens ''festival de iubire de sine'', cu prieteni apropiați. A închiriat un mic teatru privat în München. A fost un mic bufet, au dansat și înainte a avut loc o mică ceremonie în care mireasa și-a spus ''Da!''.

"Am spus - da - și m-am uitat în ochii a douăsprezece femei și a fost mult mai greu decât credeam. Mi-a fost foarte frică.'' Abia în acel moment și-a dat seama în ce se bagă cu adevărat. "Acest angajament deplin cu mine. Atunci am simțit că este o muncă adevărată. Și nu doar sclipici şi șampanie."

Pe acelaşi subiect

Lavinia şi-a schimbat radical viaţa după ce s-a căsătorit cu ea

Când femeia de aproape 40 de ani, care a crescut în România și a venit la Berlin să studieze, se uită înapoi la decizia ei de acum patru ani, observă că este mult mai mult. Decizia de a se căsători cu ea însăși a marcat și o schimbare radicală în viața ei. Și-a părăsit slujba și acum lucrează ca şi consilier de relații.

Oricât de egocentrică ar putea părea pentru unele vedete, pentru Lavinia Lazăr există o întrebare importantă în spatele ei, cum te poți accepta: ''Cred că îngrijirea de sine sănătoasă și autocunoașterea sunt baza pentru a fi într-o comunitate bună și, în cele din urmă, pentru a avea o relație bună'', spune ea.

Ar trebui să ne căsătorim cu toții pentru o mai bună autocunoaștere? Răspunsul ei ar fi nu. Căsătoria a fost un act interior, subliniază românca. Ea nu trăiește într-o bulă care se învârte în jurul ei, ci are mulți prieteni și este deschisă la relații. Și la un moment dat poate avea loc și o nuntă clasică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O româncă stabilită în Germania s-a căsătorit cu ea însăşi. Lavinia a făcut marele pas, după ce fosta relaţie nu a mers: ''Mi-a fost foarte frică!''