Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto O tânără mamă a murit de infarct sub ochii îngroziţi ai celor doi băieţi, în UK. Programările la medic îi fuseseră anulate în ultima vreme din cauza Covid

Tragedie cumplită pentru o întreagă familie, după ce o tânără mămică, în vârstă de 35 de ani, a pierit în mod neaşteptat în urma unui infarct. Avea afecţiuni cardiace, însă programările la medic îi fuseseră anulate din cauza restricţiilor Covid.

de Larisa Andreescu

la 19.07.2021 , 22:03

  • O mamă de 35 de ani a murit de infarct sub ochii îngroziţi ai celor doi băieţi. Programările la medic îi fuseseră anulate în ultima vreme din cauza Covid

Gemma O'Shea, care avea o afecțiune cardiacă, s-a prăbușit și a murit în fața celor doi băieți ai săi în urma unui infarct, în data de 11 mai. Mergea la medic la fiecare 6-12 luni, însă programările îi fuseseră anulate din cauza noilor restricţii generate de pandemia Covid-19.

Soțul, Lee O'Shea, care îi fusese alături Gemmei în ultimii 14 ani, căsătoriţi fiind de 5, a descris-o pe aceasta ca fiind „o mamă fantastică” pentru fiii lor Finley, 3 ani şi Mason, 8 ani.

Bărbatul a mărturisit că moartea Gemmei a venit ca un șoc pentru întreaga familie, întrucât părea "în cea mai bună formă din ultimii ani", relatează Mirror.

Articolul continuă după reclamă

În ziua morţii, familia era în vizită la părinţii soţului

Mama avea o afecțiune cardiacă, motiv pentru care avea nevoie să facă vizite regulate la medic. Programările sale au fost însă anulate din cauza noilor restricţii generate de pandemie, sistemul medical fiind forţat să trieze în funcţie de importanţă cazurile care necesitau vizita la spital.

În ziua morţii sale, familia o vizita pe bunica din partea lui Lee, pentru a ridica un container de depozitare. La un momentdat, femeia s-a prăbuşit în grădină, sub privirile îngrozite ale celor doi copii ai săi. Lee i-a oferit imediat manevrele de prim ajutor, în timp ce salvarea era pe drum, însă în ciuda eforturilor disperate, Gemma nu a mai putut fi salvată.

„Mergeam să luăm o cutie de depozitare de la mama mea. Era o grădină noroioasă în spatele casei, aveam de gând să cărăm cutia peste gard. Până să ajung acolo, vecina mi-a spus: Mai bine vii aici, e prăbuşită! Când am întors privirea am văzut-o pe Gemma pe jos, întinsă acolo. Practic asta a fost tot. Stop cardiac. I-am făcut manevrele de resuscitare o vreme, a trecut ceva timp până când ambulanţa a ajuns acolo, dar din păcate...a murit. Băieţii au văzut totul pentru că, din păcate, erau cu mine. A făcut infarct din cauza unei afecţiuni la inimă” a povestit, în lacrimi, soţul.

Bărbatul a explicat că soţia lui avea afecţiunea cardiacă de ani de zile, dar atât timp cât mergea regulat la medic totul era în regulă. Nimeni nu credea că se va întâmpla o asemenea tragedie, cu toate că, uitându-se acum în trecut, acesta realizează că semnele erau undeva, ascunse.

„La fiecare șase luni sau la un an mergea la spital şi îşi făcea un control amănunţit, un EKG şi aşa mai departe, dar din cauza situaţiei cu restricţiile Covid acest lucru nu mai era posibil. Totul se făcea prin telefon. La vremea aceea se simțea bine - sau cel puțin așa credeam. Era chiar în cea mai bună condiţie a ei, mergea la sală. Poate că făcea prea multă mişcare. Dacă asta a jucat un rol împotriva ei, cine poate să ştie? Uitându-mă în urmă... mi-a spus că are dureri de cap, avea din nou migrene. Acum te uiţi în urmă şi vezi simptomele. Îmi amintesc că în acea zi credeam că e doar tăcută şi arăta cumva obosită, dar nu te gândeşti şi nu te aştepţi la aşa ceva. Avea o problemă la inimă şi, în cele din urmă trebuie să facă o operaţie, dar fusese întotdeauna monitorizată de spital. Problema a fost că, din moment ce nu a mai putut merge la spital, acea problemă a devenit mai mare, dar niciunul dintre noi nu a ştiut. A venit valul doi de Covid, motiv pentru care nu a putut merge la spital pentru a face controlul de care avea nevoie. S-a dovedit că da, dacă ar fi mers, ar fi rezolvat, dar cu Covid şi cu riscul să iei virusul din spital...e rău şi dacă mergi şi dacă nu”

Cei doi copii şi-au văzut mama murind sub ochii lor

Întreaga familie a fost zdruncinată de cumplita veste. În urmă au rămas părinţii, Claire şi Keith, cei doi fraţi ai ei, Sam şi Nathan, precum şi cei doi băieţi minunaţi, Finley, care este încă prea mic pentru a înţelege întreaga situaţie, dar şi Mason, care a început să simtă pierderea mamei sale.

„Cel mai tânăr nu înţelege foarte bine, dar băiatul de opt ani, Mason, luptă pentru a trece peste asta. Se descurcă bine, merge la şcoală, dar cred că va avea nevoie de un doctor specialist curând pentru a-l consilia. Am vorbit cu Barnados, dar din cauza vârstei, programările se fac la o anumită perioadă de timp. Va avea nevoie de consiliere curând. Este la vârsta la care experimentează sentimente, are şi zile bune şi zile rele. Cred că şi mie mi-ar fi foarte greu dacă nu i-aş avea pe ei. Copiii îmi dau motiv să mă ridic din pat în fiecare zi. Este cel mai greu lucru pe care îl voi face vreodată în viaţa mea, să trec peste asta, dar familia şi prietenii mei au fost minunaţi, mi-au fost alături. Mama, de fapt, s-a mutat cu mine o vreme pentru a mă ajuta".

Lee a spus că încearcă să accepte teribila veste şi să meargă mai departe pentru copiii săi care au nevoie de el. „Sunt bine acum, iar apoi mă prăbuşesc” a declarat el. „Este unul dintre acele lucruri pe care trebuie să continui să le fac, trebuie să încerc să fiu la fel de normal pentru a fi un exemplu pentru copii. Nu ştiu dacă pare mai mult de nouă săptămâni. Pare mai mult...pentru că nu am mai văzut-o de atâta timp..dar apoi vreau să treacă şi mai mult timp pentru băieţi, deoarece am auzit că timpul este un mare vindecător. Era o familistă convinsă, dar îi plăcea să bea şi un pahar de Prosecco alături de prietenii ei. Când ieşea în oraş era prima pe ringul de dans şi ultima care pleca. A fost o mamă şi o soţie fantastică şi o persoană minunată pentru familie. Era dedicată muncii sale, dar acasă era o mamă extraordinară. Era apropiată de mama ei Claire, de tatăl ei Keith şi de cei doi fraţi Sam şi Nathan”

Gemma lucrase în domeniul finanţelor la MotoNovo din Cardiff, înainte să-şi piardă viaţa brusc şi tragic. Compania a oferit sprijin familiei în momentele grele şi s-a ocupat inclusiv de procesiunile pentru înmormântare, achitând în locul familiei. De asemenea, a fost creată o pagină GoFunMe de către familia şi prietenii Gemmei, unde a fost strânsă suma de 16.000 de lire sterline pentru a le fi asigurat viitorul celor doi băieţi.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Mapamond » O tânără mamă a murit de infarct sub ochii îngroziţi ai celor doi băieţi, în UK. Programările la medic îi fuseseră anulate în ultima vreme din cauza Covid