Antena Meniu Search
x

Video O tânără româncă, menajeră în SUA, dezvăluie adevărul despre Work and Travel: "Şefa îmi ia bacşişul"

O tânără studentă din România, plecată în Statele Unite ale Americii prin programul Work and Travel a dezvălui pe internet partea mai puţin plăcută a programului despre care nu vorbeşte multă lume. Tânăra spune care sunt dezavntajele şi ce aşteptări avea înainte să ajungă acolo.

de Redactia Observator

la 19.06.2024 , 16:31

- TikTok / bianca_radautanu

Tânăra a povestit pe contul ei de TikTok experienţa pe care o trăieşte în SUA ca menajeră într-un motel din Oceancity, de pe coasta de Est a continentului. "Mi-am propus să nu vă arăt doar partea plină şi roz a situaţiei şi să fiu cât pot de sinceră. Vreau să vă spun cum e să stai aici cu 7-8 oameni străini pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Eu lucrez ca menajeră, dacă ma întrebaţi urăsc jobul, am două zile de când lucrez însă dacă aş fi ştiut, în cazul meu, pentru că nu este un hotel de lux şi oamenii sunt într-un anumit fel, este foarte mult de muncă, foarte multă mizerie, foarte obositor, şi dacă aş putea nu aş mai alege", spune ea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Ce spune tânăra despre agenţie şi mentalitatea americanilor

Pe acelaşi subiect

Tânăra continuă prin a spune că nu ştia ca vă locui în aceeaşi cameră cu alte 7 străine, crezând că va locui cu alte românce. Însă, spune ea, nu regretă că a avut şansă să cunoaste tinere din alte naţionalităţi. Cât despre jobul ei, tânăra este profund dezamăgită de condiţii şi de ritmul de muncă. 

"În mod normal ar trebui să primi şi tips, însă am aflat că şefa ia tips-ul, înainte ca noi să facem curăţenie în camere. Stau în casă cu alte 7 fete, toate de altă naţionalitate şi chiar am avut extrem de mult noroc pentru că sunt super drăguţe, educate şi cu bun simţ. Ne cunoaştem de 5 zile, dar stăm seara şi vorbim şi râdem. Eu ştiam că o să vin şi o să stau cu alte 7 fete românce şi când am ajuns aici am aflat că nu sunt românce. Prima dată m-am speriat şi m-am supărat pe agenţie pentru că mi-a spus că voi fi cu românce, însă a fost spre binele meu pentru că am cunoscut oameni superbi. America este frumoasă, oamenii sunt prietenoşi, însă este superficială, mâncarea nu are niciun gust", adaugă tânăra.

În final, românca mărturiseşte că încearcă să vadă partea a plină a paharului şi îndeamnă şi alţi tineri care participă în program să se bucure de oportunitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Mapamond » O tânără româncă, menajeră în SUA, dezvăluie adevărul despre Work and Travel: "Şefa îmi ia bacşişul"