Antena Meniu Search
x

"Părinții nu ar trebui să-și îngroape copiii". Ucrainean ucis pe câmpul de luptă, la un an după ce bebeluşul şi soţia lui au murit într-un atac al ruşilor. Le jurase răzbunare

Le-a promis răzbunare, dar a sfârşit tragic. Un tată ucrainean a fost ucis după ce s-a alăturat armatei la scurt timp după ce întreaga lui familie a fost distrusă într-un atac cu rachete rusești asupra blocului lor, în aprilie anul trecut, relatează The Sun.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 09:47

Ucrainean ucis pe câmpul de luptă, la un an după ce bebeluşul şi soţia lui au murit într-un atac al ruşilor. Le jurase răzbunare
Ucrainean ucis pe câmpul de luptă, la un an după ce bebeluşul şi soţia lui au murit într-un atac al ruşilor. Le jurase răzbunare - East2West

Întreaga familie a lui Yuriy Glodan a fost distrusă într-un atac cu rachete rusești asupra blocului lor în aprilie anul trecut. Atacul sălbatic asupra Odesei a luat viețile fiicei lui Glodan, Kira, în vârstă de trei luni, a soției sale Valeria, în vârstă de 27 de ani, și a mamei ei, Liudmila Yavkina, în vârstă de 53 de ani.

Ucraineanul a fost ucis pe câmpul de luptă la un an şi jumătate de la atacul devastator

Acum, un an și jumătate mai târziu, tatăl în vârstă de 31 de ani, patiser și brutar, a fost ucis pe front după ce a luptat pentru Brigada Independentă de Asalt a 3-a din Ucraina. Trupul său a fost identificat după crucifixul pe care îl purta, potrivit relatărilor. 

"Putin este teroristul, iar Rusia este un stat terorist, un criminal. Părinții nu ar trebui să-și îngroape copiii. Aceasta este o mare durere umană. Trebuie în schimb să ne bucurăm de viață, să ne creștem copiii, să ne bucurăm de soare, oamenii, oamenii nu trebuie să moară", declara Glodan după ce familia lui a fost ucisă. 

"Am plâns de fericire când s-a născut fiica noastră. Și acum îmi este greu să-mi dau seama că fiica mea nu mai este", mărturisea Glodan jurnaliştilor, la scurt timp după atacul ruşilor de acum un an şi jumătate. 

Glodan scăpase cu viaţă după atacul asupra blocului său pentru că se dusese la un magazin alimentar

Un videoclip sfâșietor l-a arătat îmbrățișându-i pe cei prezenţi la înmormântarea comună pentru familia sa. Glodan scăpase cu viaţă după atacul asupra blocului său pentru că se dusese la un magazin alimentar. Răpus de durere, s-a alăturat armatei pentru a apăra Ucraina împotriva invadatorilor ruși care i-au măcelărit familia. 

Șeful Administrației Militare Regionale Odessa, Oleg Kiper, a anunțat acum moartea lui Glodan. "Fiecare locuitor din Odesa știa despre pierderea devastatoare pe care Glodan a experimentat-o ​​când lumea rusă a venit în familia sa", a scris Alexander Yakovenko, coproprietar al proiectului Make My Cake, în care Glodan lucrase ca brutar. "Astăzi am aflat că a murit apărându-și țara". 

Circumstanțele exacte ale pierderii sale pe câmpul de luptă nu sunt clare, dar rămășițele sale au fost identificate de crucea pe care se știa că o poartă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » "Părinții nu ar trebui să-și îngroape copiii". Ucrainean ucis pe câmpul de luptă, la un an după ce bebeluşul şi soţia lui au murit într-un atac al ruşilor. Le jurase răzbunare