Antena Meniu Search
x

Peste 100 de oameni au murit, după ce un vas a naufragiat pe un râu, în Nigeria. Toți se întorceau de la o nuntă

Peste 100 de persoane au murit în zona central-nordică a Nigeriei după ce un vas transportând familii care se întorceau de la o nuntă s-a scufundat într-un râu, au anunţat marţi poliţia şi autorităţile locale, notează AFP, potrivit Agerpes.

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 07:17

Peste 100 de oameni au murit, după ce un vas a naufragiat pe un râu, în Nigeria. Toți se întorceau de la o nuntă
Peste 100 de oameni au murit, după ce un vas a naufragiat pe un râu, în Nigeria. Toți se întorceau de la o nuntă - Profimedia

Vasul fluvial transporta pasagerii către statul Kwara din statul Niger (vest) când s-a produs accidentul, au indicat poliţia locală şi biroul guvernatorului statului, care nu au precizat cauzele naufragiului.

Toți cei din barcă se întorceau de la muncă

"Până în prezent am numărat 103 morţi. Peste 100 de persoane au fost salvate", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Kwara, Okasanmi Ajayi.

"Cercetările sunt în curs de desfăşurare, ceea ce înseamnă că bilanţul s-ar putea înrăutăţi în continuare", a adăugat el.

Victimele se întorceau din districtul Patigi, în statul Kwara, după ce au participat la o nuntă în statul Niger, potrivit biroului guvernatorului statului Kwara. Naufragiile pe râurile şi fluviile din Nigeria sunt frecvente. Acestea au printre cauze, de obicei, ambarcaţiunile supraîncărcate, proasta întreţinere a acestora sau nerespectarea regulilor de siguranţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Peste 100 de oameni au murit, după ce un vas a naufragiat pe un râu, în Nigeria. Toți se întorceau de la o nuntă