Antena Meniu Search
x

Polițist din Londra, concediat după ce și-a numit colega "româncă proastă"

Un polițist din Anglia a fost concediat după ce și-a umilit colega de muncă româncă. Bărbatul s-a enervat când încerca să o ajute cu o problemă la computer și a numit-o pe femeie "româncă proastă".

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 20:05

Polițist din Londra, concediat după ce și-a numic colega "româncă proastă"
Polițist din Londra, concediat după ce și-a numic colega "româncă proastă" - Profimedia

Bărbatul a ajuns în fața comisiei de disciplină, după ce Huw Harris, un ofițer de la o secție de poliție din Croydon și-a jignic colega, o româncă stabilită acolo. Cazul s-a întâmplat pe 6 septembrie 2022, când bărbatul s-a enervat în timp ce o ajuta să rezolve o problemă la calculator, potrivit The Standard.

Concediat după ce și-a jignit colega româncă

Mai mult, când femeia i-a spus că va face plângere împotriva lui, bărbatul i-ar fi spus „Nimeni nu te va crede”. 

Articolul continuă după reclamă

După ce vestea a ajuns la urechile șefilor, bărbatul le-a spus că remarca a fost doar o glumă înțeleasă greșit și că regretă ceea ce a făcut. El a spus că cei doi se înțelegeau foarte bine și că făceau o echipă bună la muncă. 

„Harris a făcut acest comentariu din impulsul momentului, fără nicio considerație reală a ceea ce urma să spună. Cu toate acestea, comisia a mai constatat că, având în vedere pregătirea sa ca ofițer de poliție și conștientizarea lui aparentă că un astfel de comentariu ar echivala cu un limbaj jignitor, rasist, el ar fi trebuit să se oprească de la a folosi un astfel de limbaj, oricât de spontan ar fi”, a declarat comisia.

Ofițerul, care a lucrat în Poliția Met din 2018, a fost demis fără preaviz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Mapamond » Polițist din Londra, concediat după ce și-a numit colega "româncă proastă"