Antena Meniu Search
x

"Poţi să vii cu mine, mami?" Ultimele cuvinte ale unui copil care s-a stins sub privirile mamei, în Dublin

O mamă al cărei fiu a murit din cauza unei afecțiuni genetice dureroase a pielii și-a amintit ultimele clipe sfâșietoare alături de adolescentul în vârstă de 16 ani.

de Redactia Observator

la 10.12.2022, 18:50

.Aaron a fost unul dintre primii copii din Irlanda care a fost diagnosticat cu afecțiunea rară
Ultimele cuvinte ale unui copil care s-a stins sub privirile mamei - Dublin Live

Maria Fynes, din Dublin, și-a pierdut fiul cel mare, Aaron, în 2001, din cauza unei afecțiuni numită epidermoliza buloasă. Aaron a fost unul dintre primii copii din Irlanda care a fost diagnosticat cu afecțiunea rară și, din păcate, și-a pierdut lupta cu ea la vârsta de doar 16 ani. Însă, în ciuda faptului că a trecut peste un deceniu de la moartea lui, Maria își amintește și acum ultimele momente alături de Aaron, relatează Mirror.

„Ultimele zile au fost îngrozitoare, deoarece vederea lui s-a agravat și analgezicele nu mai avut același efect”, a spus femeia cu durere.

Tânărul urla de durere când îi erau schimbate bandajele

Maria și-a amintit, de asemenea, de o conversație devastatoare pe care a avut-o cu Aaron în timp ce veghea lângă patul lui de spital.

Pe acelaşi subiect

 „L-am întrebat: „Dacă ai putea să mergi undeva unde nu e durere, ai merge?” „S-a întors spre mine și m-a întrebat: „Poți să vii cu mine, mami? Aș fi dat orice să merg cu el, dar i-am răspuns: „Nu încă fiule, dar o voi face într-o zi. Dădaca și bunicul tău sunt acolo, așa că vor avea grijă de tine. Și el a răspuns: Bine mami, mă duc atunci”, a povestit devastate Maria.

Aaron suferea de această afecțiune încă de la naștere și medicii nu credeau că va trăi mult timp după ce s-a născut fără piele pe piciorul drept și pe glezna dreaptă. La început, el a fost hrănit printr-un tub, după ce pielea de pe limbă și cerul gurii i s-a rupt, când asistentele au încercat să-i hrănească primul biberon. În cele din urmă, Maria a reușit să învețe să-l hrănească ușor cu laptele cu o lingură. Dar de-a lungul vieții sale, starea de sănătate l-a lăsat pe Aaron într-o agonie extremă. Mama a cinci copii a povestit cum Aaron urla de durere când aceasta era nevoită să-I schimbe bandajele.

Maria și soțul ei, Val, au înființat organizația de caritate Debra Ireland după moartea lui Aaron, după ce nu au vrut ca alți copii să sufere așa cum a suferit el. Organizația lor de caritate își susține acum apelul de Crăciun pentru susținători suplimentari, inclusiv orele de îngrijire la domiciliu, pentru 300 de familii din Irlanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Poţi să vii cu mine, mami?" Ultimele cuvinte ale unui copil care s-a stins sub privirile mamei, în Dublin